ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βίντεο με παιδικό υλικό τους στερούν χρόνια από την ζωή του

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βίντεο με παιδικό υλικό τους στερούν χρόνια από την ζωή του

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε την Τρίτη 28/07, σωρευτικές ποινές φυλάκισης 4 και 2 ετών σε 26χρονο κατηγορούμενο, που παραδέχθηκε ενοχή σε 4 κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του Κακουργιοδικείου, στην κατοχή του κατηγορουμένου, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηλεκτρονικών αρχείων εικόνας και βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Το Κακουργιοδικείο στην επιβολή της ποινής, τόνισε τη σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από τη φύση τους όσο και από τις 2 αυστηρές ποινές που προβλέπει ο σχετικός Νόμος.
 
Τονίστηκε επίσης ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε για τους παράνομους σκοπούς του το διαδίκτυο, έναν χώρο που αποτελεί μέσο επικοινωνίας νεαρών κυρίως προσώπων όχι για να επικοινωνήσει αλλά για να κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας.
 
Σημειώθηκε επίσης ότι η πιο πάνω παράνομη συμπεριφορά, αυξάνει τη ζήτηση και ενθαρρύνει τους εμπνευστές σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων να συνεχίσουν το απεχθές έργο τους.
 
Το Κακουργιοδικείο έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, την άμεση παραδοχή του, το νεαρό της ηλικίας του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι σήμερα 26 ετών και την αλλαγή των προσωπικών του συνθηκών από την διάπραξη των αδικημάτων μέχρι σήμερα.
 
Τονίστηκε όμως ταυτόχρονα ότι οι πιο πάνω ελαφρυντικοί παράγοντες, δεν είναι τέτοιας έκτασης που να υπερφαλαγγίζουν την αναγκαιότητα για επιβολή αποτρεπτικής ποινής.
 
Μπορούν να επηρεάσουν το ύψος όχι όμως και το είδος της ποινής, η οποία πρέπει κατά την κρίση του Κακουργιοδικείου να είναι ποινή φυλάκισης αφού οποιαδήποτε άλλη ποινή δεν θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς του Νόμου και επιπλέον θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα σε νέους επίδοξους παραβάτες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top