LIKE ONLINE

Απαγορεύεται ή όχι η οδήγηση με παντόφλες

Απαγορεύεται ή όχι η οδήγηση με παντόφλες

Το καλοκαίρι, αλλάζουν πολλές από τις συνήθειές μας πίσω από το τιμόνι. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς ζούμε σε μια χώρα όπου η θερμοκρασία τους θερινούς μήνες κατασκηνώνει στα πάνω στρώματα του θερμόμετρου. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές, καλοκαιρινές συνήθειες στο αυτοκίνητο είναι η οδήγηση με σαγιονάρες/παντόφλες.

Προσφιλής τακτική από άντρες και γυναίκες, ειδικά αν είμαστε σε περίοδο διακοπών ή πηγαίνουμε για τα καθιερωμένα «μπάνια του λάου». Όσο ανακουφιστική και διευκολυντική είναι η σαγιονάρα ωστόσο, άλλα τόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Ο Κ.Ο.Κ. δεν αναφέρει ρητά ως απαγορευτική τη χρήση της, όμως αποσαφηνίζει πως «ο οδηγός οφείλει κατά τo χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει τo όχημά του. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς».

Καθείς καταλαβαίνει πως η οδήγηση με σαγιονάρα δεν εξασφαλίζει ούτε πλήρη ελευθερία, ούτε πλήρη έλεγχο στο αυτοκίνητο. Άλλο του πώς μπορεί να αισθάνεται ο οδηγός. Ένα γλίστρημα του ποδιού στη σαγιονάρα, αρκεί για να το διαπιστώσει. Ο χειρισμός των πεντάλ είναι μετέωρος, καθώς το υπόδημα μπορεί να μπει κάτω από το πεντάλ και να σφηνώσει έτσι το πεντάλ ανάμεσα στο πόδι του οδηγού και τη σαγιονάρα. Φανταστείτε να συμβεί αυτό με το γκάζι. Ή, φέρτε στο μυαλό σας σκηνικό όπου επιχειρείτε να φρενάρετε και γλιστράει το πόδι σας, πατώντας τελικά με δύναμη τη μοκέτα αντί για το μεσαίο πεντάλ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top