ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σύλληψη βουλευτή για σοβαρή κατηγορία

Βρετανία: Σύλληψη βουλευτή για σοβαρή κατηγορία

Στη σύλληψη εν ενεργεία Βουλευτή και πρώην Υπουργού του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος προέβησαν οι βρετανικές αρχές το Σαββατοκύριακο για την κατηγορία του βιασμού.

Ο Βουλευτής, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του ανατολικού Λονδίνου το πρωί του Σαββάτου και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Βουλευτής έχει κατηγορηθεί για βιασμό από νεαρή γυναίκα που εργαζόταν στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταγγελίες αφορούν τέσσερα περιστατικά από τον Ιούλιο του 2019 έως το φετινό Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η απόφαση του Συντηρητικού Κόμματος να μην αποπέμψει από τις τάξεις του τον κατηγορούμενο Βουλευτή.

Η Βουλευτής των Εργατικών Τζες Φίλιπς χαρακτήρισε την απόφαση «σοκαριστική». Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ωστόσο, απάντησε ότι θα αναμένεται η ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας πριν ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του υπευθύνου για την κομματική πειθαρχία στο Συντηρητικό Κόμμα Μαρκ Σπένσερ δήλωσε ότι είχε συνομιλήσει μεν προ τεσσάρων μηνών με τη γυναίκα που έχει κάνει την καταγγελία, αλλά δεν είχαν τεθεί υπόψη του καταγγελίες για σοβαρό αδίκημα σεξουαλικής φύσης, όπως γράφτηκε στο βρετανικό Τύπο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top