ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Ερντογάν στην Μέρκελ σύμφωνα με τουρκικά Μ.Μ.Ε.

Τι είπε ο Ερντογάν στην Μέρκελ σύμφωνα με τουρκικά Μ.Μ.Ε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, τις εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά Μ.Μ.Ε. στη βάση επίσημης ενημέρωσης που επικαλούνται, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία πιστεύει στην επίλυση των προβλημάτων στην Ανατ. Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο, στη βάση του διαλόγου.

"Ο Ερντογάν διαβεβαιώνει την Μέκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι η Τουρκία υποστηρίζει την επίλυση των υπαρχόντων διαφοών στην ανατολική Μεσόγειο μέσω διαλόγου και στη βάση του διεθνούς δικαίου" σημειώνεται σε χαρακτηριστική δημοσίευση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14.00 ώρα Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Την επικοινωνία γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς, ενώ η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top