ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονος ο Χριστοδουλίδης προς Ευρωπαίους για την Τουρκία: 'Δεν χαίρομαι που μπορώ να πω σας τα έλεγα'

Έντονος ο Χριστοδουλίδης προς Ευρωπαίους για την Τουρκία: 'Δεν χαίρομαι που μπορώ να πω σας τα έλεγα'

Έντονος και καυστικός παρουσιάστηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ενώπιον των ‘27’ ότι ‘Δεν χαίρομαι που μπορώ να πω ‘ σας τα έλεγα' , ούτε να επαναλάβω ότι η Κύπρος υπογραμμίζει από τον Ιούλιο του 2019 ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα λειτουργήσει με την Τουρκία'.

Πρόσθεσε δε, ότι ‘μάλλον, η πολιτική του κατευνασμού και η χλιαρή αντίδραση της Ε.Ε. ενεργεί ως μορφή ενθάρρυνσης και εκλαμβάνεται ως αδυναμία από μία χώρα που τρέφεται από το bullying, την επιθετικότητα και το εκβιασμό’.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για διάλογο. 

‘Η Κύπρος είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με καλή πίστη με την Τουρκία σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και ακτών, μία πρόσκληση που είναι ανοιχτή και την έχει επανειλημμένως καλωσορίσει το Συμβούλιο', είπε.

Πέραν τούτου, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Κύπρος έχει καλέσει την Τουρκία να υποβάλει το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στα βόρεια και δυτικά του νησιού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και αναρωτήθηκε λέγοντας, 'εάν η Τουρκία αισθάνεται σίγουρη για τις νομικές της θέσεις, ισχυριζόμενη ότι βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο γιατί να μην τις δοκιμάσει; "

Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε συγκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (14/08), όπου εκφράστηκε αλληλεγγύη τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top