ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη η σημερινή επίσκεψη του Χ. Μάας στην Αθήνα

Κρίσιμη η σημερινή επίσκεψη του Χ. Μάας στην Αθήνα

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή (Tρίτη 25/08) επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση στο πεδίο των ελληνοτουρκικών και έναρξη διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα.

Ο κ. Μάας θα συναντηθεί τόσο με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα έχει επαφές με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην ελληνική κυβέρνηση, πάντως, σημειώνουν ότι η ανακοίνωση για παράταση της τουρκικής NAVTEX αποδεικνύει ότι οι αναφορές της Τουρκίας σε διάλογο είναι προσχηματικές. «Η συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει την αναξιοπιστία της τουρκικής ηγεσίας», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, μία θέση την οποία η Αθήνα θα επιχειρήσει να αναδείξει και στις σημερινές επαφές της με τον Χάικο Μάας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο όσο παραμένει η στρατιωτική ένταση στην περιοχή ενώ ξεκαθαρίζει ότι η Αθήνα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά με την Τουρκία την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της ΑΟΖ.

Ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος χθες στη γερμανική πρωτοβουλία, δήλωσε ότι «για να περιμένει κανείς αποτελέσματα πρέπει να έχει αξιόπιστους συνομιλητές. Απομένει στην Τουρκία να δείξει ότι είναι τέτοιος αξιόπιστος συνομιλητής».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top