ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών ζήτησε ο ΠτΔ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών ζήτησε ο ΠτΔ

Την ανάγκη για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων με ελάχιστες παρεκκλίσεις, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ώστε να υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη στρατηγική μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της οποίας προήδρευσε την Παρασκευή (28/08) στο Προεδρικό Μέγαρο για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών και υγραερίου.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, εκτιμάται ότι οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον χώρο εκφόρτωσης υγραερίου θα ληφθούν πριν το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα οι εταιρείες θα συνεχίζουν την ολοκλήρωση των έργων υποδομής.

Στη συνεδρία συμμετείχαν οι αρμόδιοι Υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ μετά την ολοκλήρωσή του πρώτου μέρους της παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των εταιρειών Πετρολίνα και ΕΚΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες έχουν ολοκληρώσει τα έργα για τη μεταφορά των πετρελαιοειδών στην περιοχή του Βασιλικού και διαπιστώθηκε, επίσης, ότι είτε υποβλήθηκαν είτε θα υποβληθούν εντός των επόμενων ημερών οι αιτήσεις για κατεδάφιση των εγκαταστάσεων στη Λάρνακα. Αναμένεται ότι όλες οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2021.

Όσον αφορά τη μεταφορά των εγκαταστάσεων υγραερίου, ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες τόσο από την Αρχή Λιμένων όσο και από πλευράς των εταιρειών εμπορίας υγραερίου και αναμένεται συνάντηση των εμπειρογνωμόνων και των αρμοδίων Αρχών για λήψη τελικών αποφάσεων, επεσήμανε ο Εκπρόσωπος.

Σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων με ελάχιστες παρεκκλίσεις, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ώστε να υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη στρατηγική μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Ανέφερε ακόμη πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει τη Δευτέρα συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία θα προβεί σε σχετική ενημέρωση. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top