ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Οι λόγοι παρέμβασης Συλλούρη και οι δύο ειδών επενδυτές - 'Αυτή η τάχα διαφάνεια κάνοντας διαρροές δεν είναι χρήσιμη'

ΚΥΠΡΟΣ: Οι λόγοι παρέμβασης Συλλούρη και οι δύο ειδών επενδυτές - 'Αυτή η τάχα διαφάνεια κάνοντας διαρροές δεν είναι χρήσιμη'

Σε δημόσια παρέμβασή του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης εξήγησε τους τρεις λόγους της τοποθέτησής του για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «όταν έχει άποψη την λέει» θέλοντας να ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο επί του θέματος.

Λόγοι παρέμβασης

Τα τρία σημεία που τον οδήγησαν στην ξαφνική τοποθέτησή του χθες Δευτέρα (31/08) ήταν αρχικά, το ότι η τεράστια εσωτερική τριβή που δημιουργήθηκε δημιουργεί πολιτική φιλολογία και προβλήματα, χωρίς να υπάρχει βελτίωση.

Επίσης, πρόσθεσε πως ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός του ότι «εκτιθέμεθα διεθνώς στο εξωτερικό με αυτούς τους τρόπους χειρισμού», ενώ τέλος, επεσήμανε πως «αν θέλουμε να κρατήσουμε ένα πρόγραμμα που είχε προσφέρει ιδιαίτερα στην κρίσιμη περίοδο μετά την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και των υπηρεσιών, πρέπει να λύσουμε τα δύο πρώτα».

Ως εκ τούτου, είπε ότι πρέπει να γίνει διάλογος και πρόθεσή του είναι με την προσωπική του θέση να ανοίξει αυτό τον διάλογο.

Προσωπική άποψη, δημόσιος διάλογος και δύο ειδών επενδυτές

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «όταν έχω άποψη την λέω», κάνοντας λόγο για «βελτιωμένες κινήσεις σε σχέση με προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς προηγουμένως πολιτογραφούσαμε χωρίς ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό».
Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να εξετάσουμε εάν μπορούμε να το κάνουμε σωστά, χωρίς αποκλειστικά επενδύσεις στον τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας, αλλά και στην «υψηλή τεχνολογία, στην εκπαίδευση, στην γεωργία κ.α».

Παράλληλα, έκανε λόγο για δύο ειδών επενδυτές: Αυτοί που έρχονται μόνο για να αγοράσουν σπίτι και να πάρουν υπηκοότητα, αλλά και αυτοί που όντως ψάχνουν μια ασφαλή χώρα για να κάνουν επενδύσεις και να συνεισφέρουν.

Εκτίμηση για διαρροή από βουλευτή

Τέλος, έθιξε και το ζήτημα των διαρροών. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η εκτίμηση η δική μου είναι ότι έγινε από βουλευτή η διαρροή, αλλά δεν μπορώ να στοιχηματίσω».

Όπως εξήγησε, είναι ένα το να δώσεις κάτι στο εσωτερικό για θέμα διαφάνειας και άλλο το να δώσεις σε ξένο σταθμό συγκεκριμένα στοιχεία, κάνοντας ζημιά στη χώρα για λόγους «τάχα διαφάνειας». «Εμείς όχι μόνο δε θα φέρουμε εμπόριο, αλλά θα διευκολύνουμε την έρευνα», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε επίσης ότι πρέπει να αλλάξει η διαδικασία ενημέρωσης της Βουλής. «Αυτή η τάχα διαφάνεια κάνοντας διαρροές, δεν είναι χρήσιμη», έκλεισε ο κ. Συλλούρης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top