ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νίκες για Kristoffersson και Gronholm στον τρίτο και τέταρτο γύρο της σεζόν

Νίκες για Kristoffersson και Gronholm  στον τρίτο και τέταρτο γύρο της σεζόν

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS - 3ος & 4ος γύρος: ΦΙΛΑΝΔΙΑ

Μετά από την Σουηδία σειρά πήρε η Φινλανδία και η πίστα Kouvola, φιλοξένησε τους επόμενους δυο γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA. ‘Ένας θεμός που υποστηρίζεται από τη Monster Energy. Ο πρώτος αγώνας, και τρίτος του φετινού πρωταθλήματος, είχε έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Johan Kristoffersson με το VW Polo. Ήταν ταχύτερος σε όλες της κούρσες που έδωσε, από τα προκριματικά μέχρι και τον ημιτελικό, ανοίγοντας ακόμη περισσότερη την διαφορά του από τους υπόλοιπους οδηγούς του πρωταθλήματος. Αυτής ήταν και η 22η νίκη του στον θεσμό ενώ δεύτερος τερμάτισε ο τοπικός οδηγός Juha Rytkonen με ένα Hyundai i20. Την τρίτη θέση πήρε ο περσινός πρωταθλητής Timmy Hansen, σε ένα σχετικά καλό αγώνα μετά από το δύσκολο ξεκίνημα του στην χρονιά.


Στην δεύτερη συνάντηση στην Φινλανδία, για τον τέταρτο γύρο του θεσμού, τα πράγματα άλλαξαν και στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Niclas Gronholm. Ο γιός του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Ράλι, Marcus Gronholm, κέρδισε τον αγώνα της πατρίδας του σε ένα τελικό στον οποίο ξεκίνησε από την pole ο νικητής του τρίτου γύρου, Kristoffersson. Ο Gronholm ωστόσο έκανε την κίνηση του αγώνα στην πρώτη στροφή, προσπερνώντας για την πρωτοπορία, όπου διαχειρίστηκε άψογα τον ρυθμό, και με ωριμότητα έφερε το Hyundai i20 στην πρώτη θέση. Αυτή ήταν και η τρίτο νίκη στην καριέρα του νεαρού οδηγού. Τα προβλήματα για τον Kristoffersson συνεχίστηκαν για να τον προσπεράσει ο Mattias Ekstrom στην τελευταία στροφή του αγώνα. Παράλληλα έχασε και την τρίτη θέση από τον Timerzyanov, που τρέχει στην GRX Taneco Hyundai μαζί με τον Gronholm.


Στο τέλος του αγώνα ο Niclas Gronholm δήλωσε: «Ήξερα ότι τα παιδιά πίσω μου θα με έσπρωχναν στις στροφές στον τελικό, οπότε απλά κράτησα τις εσωτερικές γραμμές και είχα καλές εξόδους από τις στροφές στις ευθείες. Ήμουν ήρεμος και προσπαθούσα να μην κάνω καθόλου λάθη. Έκανα μερικά, αλλά όχι τόσο μεγάλα, ευτυχώς. Ένιωσα την πίεση, αλλά ήταν βασικά απλώς ο έλεγχος του αγώνα όταν μπήκα στο προβάδισμα, και νοιώθω υπέροχα για αυτή την νίκη!»
Η επόμενη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου, με το Neste World RX στη Ρίγα της Λετονίας.

Βαθμολογία οδηγών
1 JOHAN KRISTOFFERSSON VW POLO 111
2 MATTIAS EKSTRÖM AUDI S1 94
3 NICLAS GRÖNHOLM HYUNDAI I20 76
4 TIMMY HANSEN PEUGEOT 208 70
5 KEVIN HANSEN PEUGEOT 208 64
6 ROBIN LARSSON AUDI S1 59
7 TIMO SCHEIDER SEAT IBIZA 57
8 ANDREAS BAKKERUD RENAULT MÉGANE 53
9 ANTON MARKLUND RENAULT MÉGANE 46
10 TIMUR TIMERZYANOV HYUNDAI I20 40

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top