ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τσαβούσογλου: 'Αν ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο υπερβεί τις συμφωνίες η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει'

Τσαβούσογλου: 'Αν ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο υπερβεί τις συμφωνίες η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει'

Αν ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο υπερβεί τις συμφωνίες τότε θα είναι η Ελλάδα αυτή που θα χάσει, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Αλγερινό ομόλογό του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “αυτά τα νησιά δεν μπορούν να εξοπλιστούν. “Η Ελλάδα έπειτα από τα δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφερε ότι έγινε αλλαγή φρουράς. Αν δεν υπάρχει βαρύς οπλισμός αυτού του είδους, οι δυνάμεις μπορούν να υπάρχουν (στο Καστελόριζο) για λόγους ασφάλειας. Αλλά υπάρχει και όριο γι αυτό. Αλλά αν υπάρξει εξοπλισμός που το υπερβαίνει αυτό τότε η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός. 
 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι “με την άνευ όρων στήριξη της ΕΕ, η Ελλάδα προβαίνει σε προκλητικά βήματα κατά του διεθνούς δικαίου”. “Δεν διεκδικούμε τα δικαιώματα κανενός, ούτε και επιτρέπουμε την παραβίαση των δικών μας δικαιωμάτων. Αυτού του είδους τα βήματα θα βλάψουν την Ελλάδα. Με την παρότρυνση άλλων ή την εκμετάλλευση άλλων, μην κάνετε αρνητικά βήματα εναντίον της Τουρκίας. Εμείς είμαστε υπέρ του να καθίσουμε στο τραπέζι, να διαπραγματευτούμε με όλους και να βρούμε μια λύση για την εκμετάλλευση και τον δίκαιο διαμοιρασμό στην ανατολική Μεσόγειο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία. “Το αποτέλεσμα θα είναι επικίνδυνο. Η Ελλάδα θα πάθει ζημιά από αυτό”, ισχυρίστηκε ο Τσαβούσογλου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top