Στην δικαιοσύνη τα ιδιωτικά κολλέγια – Δεν αποδέχονται τις αποφάσεις του ΥΠΕΣ για φοιτητές τρίτων χωρών

Στην δικαιοσύνη τα ιδιωτικά κολλέγια – Δεν αποδέχονται τις αποφάσεις του ΥΠΕΣ για φοιτητές τρίτων χωρών

Δεν αποδέχονται τα ιδιωτικά κολλέγια την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που αφορά στους ξένους φοιτητές από τρίτες χώρες, με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αναγκάζεται να απευθυνθεί στην δικαιοσύνη.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 03/09, αναφέρθηκε πως οι αποφάσεις του Υπουργικό Συμβουλίου είναι αυστηρές, ενώ χαρακτηρίστηκε ως παράδοξο πράγμα το το να ζητούν από φοιτητές που έρχονται από τρίτες χώρες να έχουν περισσότερα ακαδημαϊκά προσόντα, από τους αντίστοιχους των Πανεπιστημίων και γενικά τους Κυπρίους.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου, ένα από κριτήρια αξιολόγησης που εφαρμόζεται είναι οι προϋποθέσεις εισδοχής των φοιτητών, πράγμα που συνεπάγεται με το να μην μπορούν να είναι διαφορετικές για τα κολλέγια από τα πανεπιστήμια και πιο αυστηρές.

Άλλη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που διαφωνούν είναι το γεγονός πως μόνο το 20%, της χωρητικότητας του κάθε κολλεγίου μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Εν κατακλείδι αναφέρθηκε πως υπήρξαν πολλές προτάσεις από πλευράς του συνδέσμου τους τελευταίους μήνες, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί με υλοποίηση των αποφάσεων του και έτσι ο σύνδεσμος αναγκάζεται να προβεί με νομικές ενέργειες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

(Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ και βίντεο)

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, αυξημένης κοινωνικής δυσπιστίας αλλά και διαρκών ανακατατάξεων στο κομματικό σκηνικό, το ThemaOnline παρουσιάζει το ThemaPoll, καταγράφοντας τάσεις, πολιτικές ισορροπίες και τη δυναμική που διαμορφώνεται ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE