ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γαλλίας για Ναβάλνι: 'Δώστε μας εξηγήσεις...' - Αντίδραση και από Βρετανία

ΥΠΕΞ Γαλλίας για Ναβάλνι: 'Δώστε μας εξηγήσεις...' - Αντίδραση και από Βρετανία

Ο Yπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν καταδίκασε την Κυριακή (06/09) την επίθεση με δηλητήριο εις βάρος του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στο Βερολίνο και κάλεσε τη Ρωσία να δώσει εξηγήσεις.

"Είναι σοβαρή η κατάσταση. Πρόκειται για έναν ακόμη αντίπαλο της Ρωσίας, ο οποίος δηλητηριάζεται σε ρωσικό έδαφος με ρωσικό στρατιωτικό προϊόν. Επομένως, αυτό που λέμε στους Ρώσους είναι: δώστε μας εξηγήσεις. Θέλουμε εξηγήσεις", δήλωσε ο Λεντριάν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Την Πέμπτη η Ρωσία δήλωσε ότι η Δύση δεν θα πρέπει να σπεύδει να την κρίνει για την δηλητηρίαση του Ναβάλνι και ότι δεν υπάρχει λόγος να την κατηγορούν για την ασθένεια του Ναβάλνι.
 
Εξάλλου, η Ρωσία θα πρέπει να εξηγήσει πώς δηλητηριάστηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι με τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ, όπως υποστηρίζει η Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντόμινικ Ράαμπ.

"Είναι πολύ δύσκολο" να σκεφτώ κάποια άλλη "πιθανή" εξήγηση που να μην "ενέχει εμπλοκή του ρωσικού κράτους" στην υπόθεση δηλητηρίασης του σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου, σημείωσε ο Ράαμπ.
 
"Αυτό που είναι σαφές τώρα είναι ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει να απαντήσει σε μια πολύ σοβαρή σειρά ερωτημάτων", είπε ο υπουργός στο Sky News. 
 
Όπως τόνισε ο Ράαμπ, είτε εμπλέκεται στο περιστατικό κάποιος κρατικός φορέας είτε όχι, η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει ότι δεν θα χρησιμοποιούνται χημικά όπλα στο έδαφός της.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top