ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρασύς ο Ερντογάν: 'Αποτρέψτε τα βήματα της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση'

Θρασύς ο Ερντογάν: 'Αποτρέψτε τα βήματα της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση'

Η ΕΕ οφείλει να αποτρέψει τα βήματα της Ελλάδας και κάποιων χωρών μελών της ΕΕ που αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες Κυριακή (06/09) με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Σαρλ Μισέλ συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν είπε στον Σαρλ Μισέλ ότι “η ΕΕ οφείλει να αποτρέψει τα βήματα της Ελλάδας και κάποιων χωρών της ΕΕ που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “οι προκλητικές δηλώσεις και βήματα των Ευρωπαίων πολιτικών στα περιφερειακά ζητήματα δεν βοηθούν στη λύση” και πως “η στάση που θα επιδείξει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει τεστ ειλικρίνειας για το διεθνές δίκαιο και την περιφερειακή ειρήνη”.

Απηύθυνε επίσης έκκληση, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, όπως “η ΕΕ και τα κράτη μέλη τηρήσουν στάση δίκαιη και αντικειμενική απέναντι σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα και κυρίως την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα”.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top