Λαβρόφ: 'Όχι στην επιβολή συνταγών και στον καθορισμό τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων για Κυπριακό' - VIDEO

Λαβρόφ: 'Όχι στην επιβολή συνταγών και στον καθορισμό τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων για Κυπριακό' - VIDEO

Ουδείς πρέπει να επιβάλει οποιεσδήποτε συνταγές στις πλευρές στην Κύπρο και ιδιαίτερα να καθορίσει τεχνητά χρονοδιαγράμματα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στο Κυπριακό, μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε, νωρίς το απόγευμα, στη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία με τους πολιτικούς αρχηγούς, πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Λαβρόφ υπογράμμισε επίσης πως η χώρα του υποστηρίζει σθεναρά μια λύση του Κυπριακού βασισμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς είπε πως «είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε τις εκτιμήσεις σας για το τι συμβαίνει γύρω σας, ειδικότερα με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού».
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν.
 
Μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησης στην παρουσία των ΜΜΕ, ο κ. Λαβρόφ είπε πως αυτός και η αντιπροσωπεία του είχαν πολύ καλές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, και πως είδαν επίσης την φωτογραφική έκθεση για τα 60χρονα των διπλωματικών σχέσεων Κύπρου και Ρωσίας.
 
Αναφέρθηκε επίσης στις αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε πολλούς τομείς όπως η οικονομία και ο πολιτισμός καθώς και στην πνευματική εγγύτητα των λαών τους.
 
Είπε ακόμη πως οι ρίζες των σχέσεων μεταξύ των δυο λαών πάνε πολύ πίσω κατά εκατοντάδες χρόνια.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό σημείωσε πως "υποστηρίζουμε σθεναρά μια λύση βασισμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Πιστεύουμε ότι ουδείς πρέπει να επιβάλει οποιεσδήποτε συνταγές στις κυπριακές πλευρές και ιδιαίτερα ότι ουδείς πρέπει να καθορίσει τεχνητά χρονοδιαγράμματα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ξεκινούν συναντήσεις με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία ουσίας»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ξεκινούν συναντήσεις με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία ουσίας»

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση φιλοξενείται στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE