Το Υπουργείο Παιδείας απαντά στο ΑΚΕΛ ότι προσπάθεια είναι οι συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας απαντά στο ΑΚΕΛ ότι προσπάθεια είναι οι συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας στα σχολεία

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι να ξεκινήσουν τα σχολεία, να λειτουργήσουν σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και να φοιτήσουν όλα τα παιδιά, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας σημειώνοντας ότι αυτή την προσπάθεια καταβάλλει μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας και τους γονείς.

 
Αναφερόμενο σε σημερινή παρέμβασή του ΑΚΕΛ, κατά την οποία αποκάλεσε «φιάσκο» την αναβολή μιας εβδομάδας που αποφασίστηκε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξαιτίας των εξαιρετικά δυσχερών καιρικών συνθηκών, παρατηρεί ότι αυτή είναι η συνεισφορά του ΑΚΕΛ στην προσπάθεια.
 
Το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα των οργανωμένων γονέων και όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, που επικαλέσθηκαν τις επιβαρυμένες κλιματικές συνθήκες και κατόπιν συμβουλευτικής γνωμοδότησης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
«Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι επιδιώκει το ΑΚΕΛ αποκαλώντας ΄φιάσκο’ το αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών», συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας διατυπώνοντας τη θέση ότι «αντί για τέτοιους χαρακτηρισμούς, υπό τις περιστάσεις και λειτουργώντας μέσα σε συνθήκες πανδημίας, θα ήταν προτιμότερο να συνεργαστούμε για το καλό της εκπαίδευσης και των παιδιών, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που κερδίσαμε ούτως ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες να φοιτήσουν στο σχολείο και να εξασφαλίσουμε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρτογραφεί την ατζέντα Λευκωσίας – Βρυξελλών ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με δύο σημεία αιχμής: Ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη στρατηγική Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οργανωμένο «άνοιγμα» προς την Τουρκία μέσα από ευρωπαϊκά εργαλεία και σταδιακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE