ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία η στήριξη στους φορείς του τουρισμού, λέει ο ΓΔ του ΥΠΟΙΚ σε συνέδριο του Invest Cyprus

Αναγκαία η στήριξη στους φορείς του τουρισμού, λέει ο ΓΔ του ΥΠΟΙΚ σε συνέδριο του Invest Cyprus

Τη θέση της κυβέρνησης για στήριξη των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα του τουρισμό εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε ο Invest Cyprus προς ξένους επενδυτές. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus, σε ομιλία του, ο κ. Παντελή τόνισε πως ένεκα του γεγονότος ότι ο τομέας του τουρισμού και της φιλοξενίας δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, «κρίνεται απολύτως αναγκαίο να προσφέρουμε την απαραίτητη στήριξη και καθοδήγηση στους εμπλεκομένους φορείς».
 
Λέγοντας ότι το διεθνές περιβάλλον αυτή τη στιγμή είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, ο κ. Παντελή τόνισε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο η στρατηγική της Κυβέρνησης για ανάκαμψη, περιλαμβάνει ειδικά μέτρα σε τομείς-κλειδιά, που θα καταστήσουν την οικονομία της Κύπρου πιο ανταγωνιστική και ελκυστική στους ξένους επενδυτές».
 
Στο επίκεντρο του συνεδρίου, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με μεγάλο εξειδικευμένο οίκο του εξωτερικού, βρέθηκαν οι μεγάλες προοπτικές της Κύπρου στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας.
 
Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, επεσήμανε ότι το στοιχείο που διαφοροποιεί την Κύπρο από άλλες χώρες, σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουριστικό τομέα, είναι το γεγονός ότι αποτελεί την ίδια ώρα, εμπορικό κέντρο της περιοχής, καθώς πολλές είναι οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο νησί.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Καμπανέλλας, γίνεται αντιληπτό πως η χρονιά αυτή λόγω και της πανδημίας μείωσε κατά πολύ τους ρυθμούς των τουριστικών αφίξεων, ωστόσο η Κύπρος παραμένει μία από τις πιο ασφαλείς χώρες παγκοσμίως και αυτό είναι που πρέπει να προβάλουμε. «Στη βάση λοιπόν της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού με ισχύ μέχρι το 2030, ως Invest Cyprus συνεχίζουμε την προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στη βάση του ότι η χώρα μας αποτελεί ποιοτικό προορισμό για όλο τον χρόνο, παρέχοντας μεγάλες ευκαιρίες επένδυσης, αλλά και υπηρεσίες στήριξης μέσω της πλατφόρμας TourInvest», τόνισε.
 
Εξάλλου, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Invest Cyprus διενήργησε δημοσκόπηση σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει τις διεθνείς επενδυτικές τάσεις στον τομέα, με το 81% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι η τάση θα επικεντρωθεί στις μεικτές αναπτύξεις, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό ύψους 36% διαβλέπει ανοδική τάση στις επενδύσεις του τουρισμού υγείας και ευεξίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top