ΠΑΡΑ-THEMA

Η αγαπημένη... απαγορευμένη ουσία των Κυπρίων - Τα αποτελέσματα από ανάλυση λυμάτων

Η αγαπημένη... απαγορευμένη ουσία των Κυπρίων - Τα αποτελέσματα από ανάλυση λυμάτων

Τα ευρήματα πανευρωπαικής έρευνας ανάλυσης λυμάτων (που πραγματοποιήθηκε το 2019) και περιλαμβάνουν την Κύπρο είναι σοκαριστικά και άκρως ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα τέτοιου είδους έρευνες διεξάγονται με δειγματοληψία από αστικά λύματα, τα οποία αφού αποστέλλονται για ανάλυση προσμετρούν τα ευρήματα από υπολείμματα διάφορων παράνομων -και μη- ουσιών με έμφαση φυσικά στα ναρκωτικά.
 
Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της τελευταίας εξ’αυτών παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση κοκαΐνης στα αστικά λύματα του νησιού μας και ειδικότερα όπως αναφέρεται στην περιοχή της Λεμεσού. Μάλιστα όπως αναφέρεται οι ποσότητες που εντοπίστηκαν στη συμπρωτεύουσα υπερβαίνουν τον μέσο όρο άλλων ευρωπαϊκών πόλεων ενώ προστίθεται το γεγονός πως έχουν αυξηθεί παράλληλα και τα σχετιζόμενα με την κοκαίνη αδικήματα.
 
Αυξημένη είναι ως επακόλουθο η ροή ατόμων που επιζητούν θεραπεία ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται πως 9 στους 10 χρήστες είναι άνδρες ηλικίας 22-30 χρονών.
 
Σημαντική αύξηση δυστυχώς καταγράφεται σε άλλο ένα τομέα, αυτό του στοιχηματισμού από μαθητικό πληθυσμό. Ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη -όσων στοιχημάτισαν διαδικτυακά- είναι το 16% στην Κύπρο το ποσοστό ανέρχεται στο 22% ενώ σε ότι αφορά εκτός διαδικτύου από το 18% της ΕΕ έχουμε φτάσει το 27%!
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top