Τα ευρήματα πανευρωπαικής έρευνας ανάλυσης λυμάτων (που πραγματοποιήθηκε το 2019) και περιλαμβάνουν την Κύπρο είναι σοκαριστικά και άκρως ανησυχητικά."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Η αγαπημένη... απαγορευμένη ουσία των Κυπρίων - Τα αποτελέσματα από ανάλυση λυμάτων

23.09.2020
11:40
ΠΑΡΑ-THEMA

Τα ευρήματα πανευρωπαικής έρευνας ανάλυσης λυμάτων (που πραγματοποιήθηκε το 2019) και περιλαμβάνουν την Κύπρο είναι σοκαριστικά και άκρως ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα τέτοιου είδους έρευνες διεξάγονται με δειγματοληψία από αστικά λύματα, τα οποία αφού αποστέλλονται για ανάλυση προσμετρούν τα ευρήματα από υπολείμματα διάφορων παράνομων -και μη- ουσιών με έμφαση φυσικά στα ναρκωτικά.
 
Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της τελευταίας εξ’αυτών παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση κοκαΐνης στα αστικά λύματα του νησιού μας και ειδικότερα όπως αναφέρεται στην περιοχή της Λεμεσού. Μάλιστα όπως αναφέρεται οι ποσότητες που εντοπίστηκαν στη συμπρωτεύουσα υπερβαίνουν τον μέσο όρο άλλων ευρωπαϊκών πόλεων ενώ προστίθεται το γεγονός πως έχουν αυξηθεί παράλληλα και τα σχετιζόμενα με την κοκαίνη αδικήματα.
 
Αυξημένη είναι ως επακόλουθο η ροή ατόμων που επιζητούν θεραπεία ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται πως 9 στους 10 χρήστες είναι άνδρες ηλικίας 22-30 χρονών.
 
Σημαντική αύξηση δυστυχώς καταγράφεται σε άλλο ένα τομέα, αυτό του στοιχηματισμού από μαθητικό πληθυσμό. Ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη -όσων στοιχημάτισαν διαδικτυακά- είναι το 16% στην Κύπρο το ποσοστό ανέρχεται στο 22% ενώ σε ότι αφορά εκτός διαδικτύου από το 18% της ΕΕ έχουμε φτάσει το 27%!