ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δηλώσεις από… ΚΟΠ – «Ο προβληματισμός είναι έντονος και…» – Τι είπε για τα περί… ΔΙΑΚΟΠΗΣ

Δηλώσεις από… ΚΟΠ – «Ο προβληματισμός είναι έντονος και…» – Τι είπε για τα περί… ΔΙΑΚΟΠΗΣ

Το μέλος του γραφείου τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Super Sport FM.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Για τη σύσκεψη στο Υπουργείο: «Δεν κατέληξε σε αποφάσεις η σύσκεψη και θα συνεχιστεί αύριο. Δεν θα προβούμε σε ανακοινώσεις αυτή τη στιγμή. ΚΟΠ και Υπουργείο επεξεργάζονται μια σειρά από μέτρα με έμφαση στην πρόληψη. Η νέα σύσκεψη θα γίνει αύριο στις 9:00 και ακολούθως θα προκύψουν ανακοινώσεις. Θα καταλήξουν σε συγκεκριμένα θέματα και όταν ολοκληρωθούν θα πούμε περισσότερα πράγματα. Είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Μπήκαν επί τάπητος κάποια πράγματα, όμως δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο».

Για το ότι έχουν ξεφύγει τα πράγματα:
 «Ο προβληματισμός είναι έντονος και δεδομένος. Το πρόβλημα της πανδημίας δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά είναι ένα πρόβλημα σε διεθνές επίπεδο».

Για το ότι υπάρχει σύγκρουση στα πρωτόκολλα:
 «Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση στα πρωτόκολλα. Το θέμα είναι, αυτά που αναφέρονται στο πρωτόκολλα, να εφαρμόζονται πιστά. Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως εξαιρετικό και πλήρες. Το ζητούμενο, είναι η κάθε ομάδα και ο καθένας να το εφαρμόζουμε πιστά, χωρίς χαλαρώσεις, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς εφησυχασμό».

Για το ότι έγιναν τεστ μόνο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και αν πρέπει να γίνονται τεστ πριν από κάθε παιχνίδι:
 «Βάσει του πρωτοκόλλου δεν προβλέπεται τεστ πριν από κάθε αγώνα. Μόνο στην αρχή ήταν τα τεστ, για να έχουμε μια γενική εικόνα. Υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πότε πρέπει να γίνονται τεστ. Είναι πολύ δύσκολο να γίνονται τεστ πριν από κάθε αγώνα, σε κάθε ομάδα, σε όλες τις κατηγορίες.  Είναι τεράστιο κόστος να υποβάλλονται σε τεστ κάθε βδομάδα. Αυτό που συζητείται είναι να γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος. Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα περάσουν από τεστ, όλες οι ομάδες Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας, αλλά και οι ομάδες της επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου που αγωνίζονται στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ. Ο καθένας πρέπει να έχει την ευθύνη να λειτουργεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Για τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί και τον χρόνο που πιέζει:
 «Δεν υπάρχει απόφαση για αναβολή οποιοδήποτε άλλων αγώνων του Εθνικού και της Νέας Σαλαμίνας, πέραν από αυτούς που ανακοινώθηκαν. Θα υποβληθούν σε νέα τεστ και θα δούμε πως προχωράμε. Τη δεδομένη στιγμή, οι αναβολές αφορούν τους αμέσως επόμενους αγώνες. Υπάρχει θέμα με τις ημερομηνίες, όμως θα βρούμε τις λύσεις. Θα γίνουν κάποιες αλλαγές στο θεσμό του κυπέλλου. Το σημαντικό είναι να μην υπάρξουν επιπλέον προβλήματα. Δεν θα το κλείσουμε. Δεν χρειάζεται να κινδυνολογούμε. Ο κορωνοϊός μας έχει διδάξει ότι δεν μπορείς να προβλέψεις με βεβαιότητα την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα διακοπής του πρωταθλήματος. Τι θα γίνει σε μια βδομάδα, σε ένα μήνα δεν ξέρει κανένας. Είναι όλα ρευστά, γιατί η πανδημία μας έχει επηρεάσει σε όλα τα επίπεδα».

Για το ενδεχόμενο αναβολής αγώνων και την 6η αγωνιστική λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων σε Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό
: «Οι υγιείς ποδοσφαιριστές των ομάδων, θα περάσουν από τεστ, θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση την ερχόμενη βδομάδα».

Θα έχουμε νέο πρωτόκολλο;
 «Δεν γνωρίζω. Το σημαντικό είναι να εφαρμόζεται το πρωτόκολλο, πλήρως και από όλους. Έχουμε ομάδες που περνούν δύσκολες καταστάσεις και αν κάτι πήγε λάθος, το ζητούμενο είναι να μην επαναληφθεί. Είναι σημαντικό να γίνει πιστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου».

The post Δηλώσεις από… ΚΟΠ – «Ο προβληματισμός είναι έντονος και…» – Τι είπε για τα περί… ΔΙΑΚΟΠΗΣ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top