ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημαρχός Στροβόλου: 'Ολοκλήρωση σχεδίων προμελέτης της ανάπλασης του παλαιού πυρήνα για 3 περιοχές'

Δημαρχός Στροβόλου: 'Ολοκλήρωση σχεδίων προμελέτης της ανάπλασης του παλαιού πυρήνα για 3 περιοχές'

Έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια προμελέτης της ανάπλασης του παλαιού πυρήνα Στροβόλου για τις περιοχές 1, 2 και 4 και αναμένεται σύντομα υποβολή τους στην Πολεοδομική Αρχή για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαχαράλάμπους είπε ότι στόχος είναι η έναρξη εργασιών τον Φεβρουάριο 2021 για την περιοχή 1, η οποία αφορά την διαμόρφωση πλατείας στην περιοχή των εκκλησιών Παναγίας Χρυσελεούσας και Αγίου Γεωργίου.

Σημείωσε ότι η περιοχή 2 αφορά την διαμόρφωση πλατείας βόρεια του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου, ενώ η περιοχή 4 αφορά την αναβάθμιση εξωτερικού ελεύθερου χώρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου.
 
Ειδικότερα, για την περιοχή 1, ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι έχει ολοκληρωθεί και η τελική μελέτη για υποβολή της για έκδοση άδειας οικοδομής και πρόσθεσε ότι «στα όρια παρέμβασης της περιοχής 1 προτείνεται άμεση σύνδεση των εκκλησιών μέσα από μία σηματοδοτημένη πορεία (θρησκευτική διαδρομή)».
 
Για την ενδυνάμωση του εμπορικού χαρακτήρα της περιοχής, σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, «προτείνεται η ανάπλαση και χρήση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης (δίπλα από κτήριο πρώην Συνεργατικής) ως υπαίθρια αγορά η οποία θα λειτουργεί το Σαββατοκύριακο και σε άλλες ειδικές περιπτώσεις, καθώς τις υπόλοιπες μέρες παραμένει ο χώρος στάθμευσης».
 
Σημείωσε ότι ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιείται και για άλλες δραστηριότητες τοπικού χαρακτήρα.
 
«Σχεδιαστικά, αντιμετωπίζεται ως σύνολο με τους περιμετρικούς πεζόδρομους και τις δύο κοντινές εκκλησίες», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Στροβόλου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top