ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΕΚΥΣΥ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Τρίτης Ηλικίας

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΕΚΥΣΥ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Τρίτης Ηλικίας

Συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ έξω από τα οικήματα ΠΕΟ Λεμεσού και Λάρνακας, «στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει με κοινωνική ευαισθησία τους συνταξιούχους και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σημειώνεται, πραγματοποιήθηκαν στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας προηγήθηκαν επαρχιακά συνέδρια στο οποία ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα των συνταξιούχων, «τα οποία δυστυχώς παραμένουν άλυτα παρόλες τις προσπάθειες και τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ προς την Κυβέρνηση». Όπως τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ δεν έχει άλλες επιλογές από το να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζει μέχρι σήμερα για την επανάκτηση όλων των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και τη βελτίωση του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα ώστε να μην υπάρχουν συνταξιούχοι φτωχοί. Στο συνέδριο έγινε ενημέρωση και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και εγκρίθηκε υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας στο οποίο καταγράφονται 13 προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά τους συνταξιούχους με την απαίτηση να επιλυθούν.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες επαρχίες. Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στη Πάφο και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία η ώρα 9.00π.μ.

Από ΚΥΠΕ 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top