ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στις 15 Οκτωβρίου

Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στις 15 Οκτωβρίου

Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, έχει συγκαλέσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Σαββίδης, κατά την οποία θα γίνει η εκλογή του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και των μελών του Συμβουλίου του καθώς και των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Σαββίδη, «ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 21(1) του Περί Δικηγόρων Νόμου (Κεφ. 2 όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα) έχει καλέσει Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, στις 3:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Γυμναστικού Συλλόγου τα Παγκύπρια – ΓΣΠ, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

(α) Εισαγωγή από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και Επίτιμο Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
(β) Σύντομη λογοδοσία από τον αιρετό Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
(γ) Εγκεκριμένοι λογαριασμοί
(δ) Διάφορα
(ε) Εκλογή αιρετού Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, για την περίοδο που διαρκεί μέχρι της εκλογής νέου Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Δικαίωμα εκλέγεσθαι έχουν δικηγόροι ασκούντες το επάγγελμα με δωδεκαετή τουλάχιστο άσκησή του
(στ) Εκλογή τεσσάρων δικηγόρων, ως Μελών του Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, για την ίδια περίοδο, και οι οποίοι πρέπει να είναι δικηγόροι ασκούντες το επάγγελμα και ο ένας απ’ αυτούς πρέπει να έχει τουλάχιστο δεκαετή άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος
(ζ) Εκλογή πέντε δικηγόρων, ως Μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων, για την ίδια περίοδο, και οι οποίοι πρέπει να είναι δικηγόροι ασκούντες το επάγγελμα και οι δύο απ αυτούς πρέπει να έχουν τουλάχιστο δεκαπενταετή άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος".

Όπως αναφέρεται, υποψηφιότητες για οποιαδήποτε εκλογή διενεργούμενη από τη Γενική Συνέλευση υποβάλλονται προς το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι, της ιδίας ημέρας της προηγούμενης των εκλογών εβδομάδος, δηλαδή μέχρι τις 12 το μεσημέρι, της Πέμπτης, 8 Οκτωβρίου 2020.

Προστίθεται ότι έχει επιλεγεί το Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ, λόγω των διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί δυνάμει του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, ώστε οι συνάδελφοι να διευκολυνθούν κατά το δυνατό καλύτερα.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top