ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Mονομερή ΜΟΕ αναμένεται να αποφασίσει η κυβέρνηση

Κυπριακό: Mονομερή ΜΟΕ αναμένεται να αποφασίσει η κυβέρνηση

Σε μονομερή Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ),ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών για το κυπριακό, σύμφωνα με τα όσα δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσει ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Στο πακέτο των μέτρων αναμένεται να είναι το θέμα των ναρκοπεδίων της Εθνικής Φρουράς στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο.  Ο κ. Αναστασιάδης σε πρόσφατη συνέντευξη του έφερε ως παράδειγμα την παράδοση στη τουρκοκυπριακή πλευρά, χάρτη, στον οποίο αποτυπώνονται τα 28 ναρκοπέδια που είχε δημιουργήσει η Εθνική Φρουρά πριν από την εισβολή του 1974 στην οροσειρά του Πενταδακτύλου, με στόχο να καταστραφούν. Αναμένει ωστόσο ότι ανάλογη ανταπόκριση θα υπάρξει και από την τουρκική πλευρά, η οποία διατηρεί ακόμα τέσσερα ναρκοπέδια στη πράσινη γραμμή.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες  αναφέρουν πως τα μέτρα θα είναι συνολικά τέσσερα και ανάμεσα τους θα είναι και μια ισχυρή δήλωση υπέρ των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λευκωσία έχει επεξεργασθεί φόρμουλες για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και για την Αμμόχωστο.

Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακκιντζί, από την πλευρά του αναφέρεται σε άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και εξεύρεσης φόρμουλας για απευθείας πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ερτζιάν στα κατεχόμενα.

Τις επόμενες μέρες θα διαφωνούν οι ξεκάθαρες προθέσεις και των δυο πλευρών, αφού όλα οδεύουν προς επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό το Μάιο.    

 

Επιμέλεια: Xριστιάνα Τσαγγάρη 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top