ΥΓΕΙΑ

Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν κάνουμε κρύο ντους κάθε πρωί

Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν κάνουμε κρύο ντους κάθε πρωί

Τα κρύα μπάνια δεν είναι πολύ ελκυστικά για αρκετό κόσμο. Έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και μόνο η σκέψη τους μας κάνει ν’ ανατριχιάζουμε και να μην ενδιαφερόμαστε καθόλου.

Αν όμως, ξέραμε για τα τεράστια οφέλη που προσφέρουν τα κρύα μπάνια στην υγεία μας, ίσως να δοκιμάζαμε αυτή την απλή και οικονομική, σπιτική θεραπεία.

Δείτε παρακάτω, σύμφωνα με τους ειδικούς, γιατί είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα κρύο ντους:

Μειώνει τη φλεγμονή

Το κρύο μειώνει σημαντικά το πρήξιμο στο σώμα μέσω της αγγειοσυστολής, το αίμα εκτοξεύεται μακριά από φλεγμονώδεις περιοχές.

Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό

Καθώς οι φλέβες γίνονται πιο στενές, ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται φυσικά για να παρέχει στο σώμα περισσότερο αίμα πλούσιο σε οξυγόνο. Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού αναγκάζει την αναπνοή να επεκταθεί για να παρέχει στο αίμα περισσότερο οξυγόνο. Καθώς αναπνέουμε βαθύτερα και αντλούμε αίμα με υψηλότερο ρυθμό, τα κύτταρα μας λαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο, το οποίο τα βοηθά να λειτουργούν καλύτερα.

Βελτιώνει τη διάθεση

Κι, όμως, το κρύο ντους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Medical Hypotheses: «το κρύο ντους αυξάνει τη διαθεσιμότητα νευροδιαβιβαστών, όπως οι ενδορφίνες». Αυτό με τη σειρά του προκαλεί βελτίωση της διάθεσης.

Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών

Όταν λούζεστε με κρύο νερό, ενισχύετε τη λάμψη των μαλλιών. Τα μαλλιά περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, η οποία δρα ως ασπίδα γύρω από τα θυλάκια για να την προστατεύσει από βλάβες. Ακριβώς όπως οι φλέβες μας γίνονται μικρότερες όταν εκτίθενται στο κρύο, οι πόροι μας σφίγγουν επίσης στο κρύο, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο λείο. Επιπλέον, το κρύο ντους βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών στο δέρμα μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top