ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ φινάλε και νίκη του ΑΠΟΠ επί της ΑΕΛ! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ φινάλε και νίκη του ΑΠΟΠ επί της ΑΕΛ! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ –  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με το δεξί ξεκίνησε ο ΑΠΟΠ στην νέα ΟΠΑΠ Basket League, αφού επικράτησε της ΑΕΛ με 66-65 για την δεύτερη αγωνιστική.

Η ομάδα της Πάφου, που είχε ρεπό στην πρεμιέρα, έφτασε στο ζητούμενο, που ήταν το ροζ φύλλο, ενώ η ΑΕΛ σημείωσε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κούρτνεϊ Πίγκραμ με 24 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ 1 κλέιψιμο και 1 τάπα.

Αγχωμένες μπήκαν οι δύο ομάδες, αφού το πρώτο καλάθι μπήκε μετά από 2,5 λεπτά αγώνα με τον Κάντια-Ρόσα.

Στη συνέχεια, ο ΑΠΟΠ με τον Τρίστιν και τον Ουάσινγκτον πήραν πέτυχαν 10 συνεχόμενους πόντους (10-1 επιμέρους σκορ). Οι γηπεδούχοι κράτησαν την διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (15-11).

Στην δεύτερη περίοδο, ο ΑΠΟΠ άνοιξε την διαφορά μέχρι και τους 11 πόντους (29-18, 3 λεπτά πριν το ημίχρονο), όμως η ΑΕΛ με τον Μονιάτη, τον Άπολμπι και τον Κάντια Ρόσα, μείωσε στους 4 (31-27).

Στις αρχές της τρίτης περιόδου, η ΑΕΛ ισοφάρισε με καλάθι του Φέργκιουσον (33-33), αλλά ο Άθως Δημητρίου και ο Κούρτνεϊ Πίγκραν έτρεξαν ένα 5-0 σερί για να ξεφύγουν και πάλι οι γηπεδούχοι (38-33).

Η ομάδα του Μάρκου Ασωνίτη δεν σταμάτησε εκεί, αφού συνέχισε να ανεβάζει την διαφορά, που έφτασε στην μεγαλύτερη τιμή της (13 πόντοι, 50-37). Η ΑΕΛ μείωσε στους 7, πριν το τέλος της περιόδου (54-47).

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους και με τον Ηλία Δανιήλ και τον Ιβάν Κάντια-Ρόσα μείωσαν στο καλάθι (54-52). Πίγκραμ και Ουάσινγκτον βρήκαν την λύση, αλλά η ΑΕΛ δεν παράτησε το παιχνίδι που έγινε ντέρμπι.

Ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Άθως Δημητρίου με βολή έστειλε τη διαφορά στους 3 (66-63). Στα 8 δευτερόλεπτα, ο Κάντια-Ρόσα κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις, έβαλε όμως μόνο τις δύο βολές (66-65).

Ο Πασιαλής πήρε το ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ και πήγε στη γραμμή των βολών, όμως αστόχησε και στις δύο, αλλά στην τελευταία επίθεση η ΑΕΛ δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 15-11, 31-27, 54-47, 66-65.

ΑΠΟΠ (Μάρκος Ασωνίτης): Ουάσινγκτον 14, Πασιαλή 8, Τρίστιν 15 (1), Γρίβας, Πίγκραμ 24 (2), Κωστή, Σταύρου, Δημητρίου 5, Πολεμίτης.

ΑΕΛ (Δημήτρης Σαρίκας): Κάντια-Ρόσα 28 (5), Μονιάτης 5 (1), Απολγουάιτ 8, Φέργκιουσον 13, Πιττάκας 2, Παπαλουκάς, Δανιήλ 2, Τομπάζος 7 (1), Χάνουν.

** Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα **

Φωτογραφίες: Azenu Media

Δημοσιεύτηκε από Cyprus Basketball Federation στις Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020

Πηγή: cbf.basketball

The post ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ φινάλε και νίκη του ΑΠΟΠ επί της ΑΕΛ! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top