ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΕΝ βλέπεται αυτή η Εθνική Κύπρου – Δεν ήταν τυχαίο το ξέσπασμα Πιέρου, αλλά ΔΕΝ φταίνε μόνο οι παίκτες

ΔΕΝ βλέπεται αυτή η Εθνική Κύπρου – Δεν ήταν τυχαίο το ξέσπασμα Πιέρου, αλλά ΔΕΝ φταίνε μόνο οι παίκτες

Για ένα ακόμη παιχνίδι, η Εθνική Κύπρου των Ανδρών δεν βλεπόταν, με αποτέλεσμα να ηττηθεί εύκολα από το αδύναμο Λουξεμβούργο με 2-0 και πάλι καλά να λέει, αφού θα μπορούσε να δεχθεί και άλλα γκολ!

Κατανοούμε ότι η ριζική ανανέωση έχει το τίμημα της, αλλά δεν πρέπει να αποτελεί τη μόνιμη δικαιολογία που να λειτουργεί ως άλλοθι για τα αλλεπάλληλα αγωνιστικά “χαστούκια” απέναντι σε Εθνικές ομάδες-“καφενεία” που μέχρι πριν λίγα χρόνια εύκολα-δύσκολα τις κερδίζαμε.

Το πιο ανησυχητικό απ΄ όλα όμως, δεν είναι οι συνεχόμενες ήττες και τα… μηδέν γκολ στην επίθεση στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Nations League, αλλά η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αποκαρδιωτική και τοποθετείται στις χειρότερες και πιο ντροπιαστικές εμφανίσεις στην ιστορία της Εθνικής Ανδρών.

Είναι τόσο… βαρετή η Εθνική μας ομάδα, που όσοι άντεξαν σήμερα να παρακολουθήσουν ολόκληρο το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο χωρίς ζάπινγκ, είναι πραγματικά “ήρωες”.

Όπως γίνεται αντιληπτό, επειδή στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, η τελευταία θέση και ο υποβιβασμός μας στο Δ΄ γκρουπ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Και ίσως να είναι και για καλό μας μία τέτοια εξέλιξη, αφού αν στο επόμενο Nations League γίνουμε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και όχι αυτό το… “συνονθύλευμα” (με το συμπάθιο) που βλέπουμε τώρα, κόντρα στις Εθνικές ομάδες της πλάκας που αγωνίζονται στο Δ΄ γκρουπ, θα έχουμε την ευκαιρία από το… πουθενά, να διεκδικήσουμε με αξιώσεις αυτό που φαντάζει ως άπιαστο όνειρο, ένα εισιτήριο για το Euro 2024!

Προς το παρόν όμως, θα πρέπει να υπάρξει έντονος προβληματισμός, όχι μόνο στην Εθνική ομάδα, αλλά και στην ΚΟΠ, για το αν τελικά ο Γιόχαν Βάλεμ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το “χτίσιμο” της νέας Εθνικής Κύπρου. Το μέχρι στιγμής δείγμα του Βέλγου Ομοσπονδιακού τεχνικού πάντως, είναι άκρως αποθαρρυντικό και αμφιβάλλουμε αν μπορεί να “γυρίσει το χαρτί”.

Βέβαια, ίσως να μην είναι αυτές οι δυνατότητες του, απλά ο άνθρωπος να μην μπορεί να φέρει εις πέρας την (δύσκολη) αποστολή που του ανατέθηκε και να έχει εγκλωβιστεί σε ένα πρότζεκτ που δεν του ταιριάζει και φαίνεται να εκπονήθηκε εντελώς βιαστικά και επιπόλαια.

Όπως και να ΄χει όμως, το θέμα είναι να βρεθεί άμεσα μία λύση, για να σταματήσει να… “πληρώνει τη νύφη” η Εθνική Κύπρου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ένα… “ηλεκτροσόκ” που θα ταρακουνήσει άπαντες και θα δώσει (πραγματικές και όχι φρούδες) ελπίδες για την “επόμενη μέρα”. Γιατί αν συνεχιστεί αυτή η… παρωδία, όχι μόνο θα συνεχίσουμε να μετράμε αγωνιστικές “σφαλιάρες”, αλλά θα έχει αποτύχει και το περιβόητο σχέδιο της “ανανέωσης”.

Μπορεί η Εθνική Κύπρου να αγωνίζεται με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά δεν τους λείπει το ταλέντο. Και όμως οι περισσότεροι, ακόμα και οι πιο παλιοί και έμπειροι, είναι σκιά του καλού τους εαυτού και ελάχιστοι διασώζονται από το… εκάστοτε “ναυάγιο”. Προφανώς και αυτό είναι ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας, που φαίνεται ότι δεν μπορεί να τους… εμπνεύσει.

Μόνο τυχαίο θεωρούμε πως δεν ήταν το… ξέσπασμα του διεθνή επιθετικού, Πιέρου Σωτηρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά και την ήττα από το Λουξεμβούργο, όπου μπορεί μεν να δικαιολόγησε τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις της Εθνικής Κύπρου και να ζήτησε πίστωση χρόνου και υπομονή, αλλά έριξε και το… “καρφί” του, λέγοντας πως:

«Η ευθύνη είναι καθαρά δική μας. Εμάς, των ποδοσφαιριστών που πρέπει να καταλάβουμε ότι η Εθνική είναι κάτι πάνω από τις επαγγελματικές μας ομάδες. Το να αγωνιστείς με την φανέλα της, είναι τιμή και περηφάνια. Είμαστε τυχεροί όσων μας δίνεται αυτή η ευκαιρία. Και πρέπει να την τιμούμε και όχι να την αφήνουμε απλά να περνά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΗΧΗΡΗ παρέμβαση Πιέρου μετά το νέο ΚΑΖΟ: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Εθνική είναι κάτι πάνω από τις επαγγελματικές μας ομάδες»

Ο Πιέρος βγήκε μπροστά και αυτό τον τιμά και δείχνει μαγκιά, αλλά σίγουρα δεν ευθύνονται μόνο οι παίκτες για αυτή την εικόνα. Ακόμα όμως κι αν ήθελε να ρίξει κι αλλού τις ευθύνες, δεν ήταν εύκολο να προβεί σε μία τέτοια κίνηση για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο βασικός υπεύθυνος για αυτή την τραγική εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι φυσικά ο προπονητής, ο οποίος πρέπει να βρει τον τρόπο να εμπνεύσει τους διεθνείς και να τους δώσει κίνητρα. Να τους αναγκάζει να παίζουν και για εκείνον και να δίνουν σε κάθε ματς τον καλύτερο τους εαυτό, όπως συνέβαινε για παράδειγμα όταν κοούτσαρε την Εθνική Κύπρου ο Πάμπος Χριστοδούλου και όχι να φτάνουμε στο σημείο να συζητάμε αν τυχόν υπάρχουν διεθνείς παίκτες που βλέπουν την Εθνική ομάδα ως… αγγαρεία.

The post ΔΕΝ βλέπεται αυτή η Εθνική Κύπρου – Δεν ήταν τυχαίο το ξέσπασμα Πιέρου, αλλά ΔΕΝ φταίνε μόνο οι παίκτες appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top