ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κύπριοι φοιτητές στάθηκαν απέναντι από το Τουρκικό Προξενείο και φώναξαν για την Αμμόχωστο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κύπριοι φοιτητές στάθηκαν απέναντι από το Τουρκικό Προξενείο και φώναξαν για την Αμμόχωστο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε διαμαρτυρία απέναντι από το Τουρκικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών, η οποία εδρεύει στην συμπρωτεύουσα.

Όπως μας ενημερώνουν, οι Κύπριοι αυτόνομοι και ακομμάτιστοι φοιτητές, έχοντας στο πλευρό του Ελλαδίτες και «απλό κόσμο τη Θεσσαλονίκης» συγκεντρώθηκαν με αφορμή τη διάνοιξη της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τους Τούρκους.

Διαμοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για το ζήτημα και αναρτήθηκαν πανό για την Αμμόχωστο και την εισβολή.
Παράλληλα, έγινε προσπάθεια να κατατεθεί ψήφισμα καταδίκης της κατοχής και της διάνοιξης της πόλης, στο τουρκικό προξενείο.

Όπως επισημαίνουν οι φοιτητές της ΠΕΟΦ, «τονίζεται η απαίτησή μας για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αναγνώριση και στην οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους».

Δείτε την ανακοίνωσή:
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από το Τουρκικό Προξενείο διαμαρτυρία με αφορμή τη διάνοιξη της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τους Τούρκους. Έχοντας στο πλευρό μας, στον αγώνα για την Αμμόχωστο, αλλά και για ολόκληρη την πατρίδα μας, συμφοιτητές και απλός κόσμο της Θεσσαλονίκης, συγκεντρωθήκαμε έξω από το τουρκικό προξενείο.

Εκεί διαμοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, με σκοπό τον διαφωτισμό των διερχομένων σχετικά με το ζήτημα της Αμμοχώστου, καθώς και τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής μας για το αυτονόητο, την Απελευθέρωση των κατεχόμενών μας εδαφών. Αναρτήθηκαν πανό για την Αμμόχωστο και την εισβολή, και ενωμένοι Κύπριοι και Ελλαδίτες αδελφοί φωνάξαμε ενάντια στην τουρκική εισβολή και στην συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας. Τέλος, επιδιώξαμε να καταθέσουμε για ακόμα μια φορά ψήφισμα στο Προξενείο της ντροπής, για καταδίκη της κατοχής και της διάνοιξης της Αμμοχώστου, όπου τονίζεται επίσης η απαίτησή μας για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αναγνώριση και στην οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους. Το ίδιο ψήφισμα θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών, από αντιπροσωπεία της παράταξής μας, στο Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ως νέοι μιας κατεχόμενης πατρίδας, έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κυπριακού Ελληνισμού, μέχρι την πλήρη Απελευθέρωση του κατεχόμενου νησιού μας. Ο αγώνας είναι κοινός για όσους αντιστέκονται στον τουρκικό επεκτατισμό και στις προσπάθειες για τουρκοποίηση της πατρίδας μας. Μέχρι την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και της Ελευθερίας του λαού μας, ο αγώνας πρέπει να έχει συνέχεια στην ίδια βάση. Στη βάση της πραγματικής Απελευθέρωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top