ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Τουλάχιστον μια αντιπροσωπεία θα ζητήσει συμπεράσματα για Τουρκία

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Τουλάχιστον μια αντιπροσωπεία θα ζητήσει συμπεράσματα για Τουρκία

Τουλάχιστον μια αντιπροσωπεία θα ζητήσει γραπτά συμπεράσματα σε σχέση με την Τουρκία, δήλωσε την Τετάρτη (14/10) κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες, με τη φυσική παρουσία των ηγετών.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο κοινοτικός αξιωματούχος, δήλωσε ότι “ναι αναμένουμε ότι τουλάχιστον μια αντιπροσωπεία θα ζητήσει να υπάρξουν γραπτά συμπεράσματα για την Τουρκία,  αλλά όπως ξέρετε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λαμβάνει αποφάσεις με ομοφωνία, συνεπώς θα δούμε πως θα εξελιχθεί η συζήτηση”.

Ο ίδιος νωρίτερα τοποθέτησε ενδεχόμενη συζήτηση για την Τουρκία στο τέλος της δεύτερης ημέρας της Συνόδου (Παρασκευή 16/10) μετά το πέρας της κανονικής ατζέντας.

“Αναμένω μια αντιπροσωπεία να θέσει το θέμα, αλλά δεν ξέρω τι θα κάνουν οι άλλες. Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για την Τουρκία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Κατά γενική ομολογία υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό που συμβαίνει είναι άδικο, αλλά πρέπει να διεξαχθεί η συνεδρίαση για να δούμε ποια θα είναι η απάντηση”, τόνισε.

"Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρακολουθεί στενά την κατάσταση με την Τουρκία", δήλωσε.

Σημείωσε ότι "ο Σάρλ Μισέλ εξήγησε στον Ερντογάν τι αποφασίστηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής και ότι κάποιες κινήσεις της Τουρκίας δεν είναι ανεκτές". Δήλωσε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος τόνισε στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν ότι "η ΕΕ στέκεται με αλληλεγγύη δίπλα στην Ελλάδα και την Κύπρο". Σημείωσε ακόμα ότι "έχουμε μέθοδολογία και πλαίσιο".

Τόνισε ότι "μέχρι το Δεκέμβρη λαμβάνουμε υπόψιν και σημειώνουμε τις κινήσεις της Τουρκίας και αξιολογούμε και θα το ξαναφέρουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για αποφάσεις". "Παρατηρούμε τις κινήσεις της Τουρκίας κάθε μέρα", είπε. "Και δε θα διστάσουμε να τις αντιμετωπίσουμε", κατέληξε διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί από τώρα να προκαταλάβει τις διαθέσεις των άλλων ηγετών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top