Στο νοσοκομείο κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών - Τραυματίστηκε μετά από επισκεπτήριο - Λεπτομέρειες
Κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφού εντοπίστηκε τραυματισμένος από το προσωπικό των φυλακών.
Το κεφάλαιο διαφθορά μπορεί κανείς να το συναντήσει σε διάφορους τομείς, επαγγελματικούς χώρους, είτε αυτοί έχουν να κάνουν με τα αθλήματα, είτε με την πολτική, είτε με θέματα της κοινωνίας γενικότερα, της καθημερινότητας μας.
Η διαφθορά… αγγίζει το καθετί, που έχει να κάνει με συμφέροντα, κυρίως οικονομικά, αλλά και για να πάρουν τη δόξα κάποιοι.
Αυτοί που… πρωταγωνιστούν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με διαφθορά είναι, σίγουρα, πιο λίγοι, από όλους εμάς που ζητάμε συνεχώς την κάθαρση, τη διαφάνεια σε όλα τα ζητήματα. Ως, όμως, ένα σημαντικό, μεγάλο κομμάτι που ζητάμε την κάθαρση, να ζητάμε παραιτήσεις αυτών που… παρανομούν, πως είναι δυνατό να ερχόμαστε να δίνουμε «τροφή» για να δικαιώσουμε κάποιους εξ αυτών για κάποια μέτρα, νόμους, που αποφασίζουν.
Για παράδειγμα, πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένα μεγάλο μέρος φιλάθλων που να φωνάζει και να διαμαρτύρεται μέσω ανακοινώσεων, και όχι μόνο, για το μέτρο της Κάρτας Φιλάθλου που ισχύει τα τελευταία χρόνια, και να έρχονται κάποιοι να προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα αυτή τη σεζόν, στέλνοντας το… μήνυμα, ότι πάλι καλά που υπάρχει η συγκεκριμένη κάρτα στα γήπεδα. Αναφερόμαστε τόσο στα επεισόδια πρόσφατου αγώνα για το γυναικείο ποδόσφαιρο (ΑΕΛ Champions – Ομόνοια), όπως και στο παιχνίδι β΄ κατηγορίας Αλκή Ορόκλινη – Ονήσιλος Σωτήρας. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε φιλάθλους που ήταν στις κερκίδες, αλλά σε παίκτριες, παίκτες, προπονητές, μέλη τεχνικών επιτελείων, που ήταν πρωταγωνιστές στα επεισόδια και στις προκλήσεις.
Επίσης, αναφερόμαστε και σε αυτά που επισήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, Αδάμος Ευσταθίου, όπου σε παιχνίδι Γ΄ κατηγορίας, όπου υπήρχαν φίλαθλοι της συγκεκριμένης ομάδας, παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών και θέλησαν να δημιουργήσουν σκηνικό με κάποιο ποδοσφαιρόφιλο που θέλησε να κατέβει από το αυτοκίνητο του με τενεκεδάκι μπύρας.
Ας λογικευτούμε, ας σοβαρευτούμε, ας δούμε την πραγματικότητα μέσα από ένα δικό μας καθαρό καθρέφτη και έτσι με μία ψύχραιμη, ήρεμη, γραμμή να διεκδικήσουμε την εξαφάνιση όλης της διαφθοράς. Πρώτα εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει (και όταν αναφέρω εμείς εννοώ, φυσικά, τον απλό κόσμο, τον αγνό φίλαθλο, τον κάθε συνάνθρωπο μας που φωνάζει για κάθαρση) και τότε να ζητάμε από τους «φαγάνες», τους «εγκληματίες», αυτούς που θέλουν να ηγούνται αυτού του τόπου και να κάνουν «κουμάντο» στη ζωή μας και στις τσέπες μας, την ανάλογη τιμωρία τους εκεί όπου παρανομούν, ενεργούν κακόβουλα, κάνουν γενικά ρεζίλι τον τόπο όπου γεννηθήκαμε, ζούμε, αγαπούμε και υπερηφανευόμαστε για το ότι ακόμη υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Διαβάστε επίσης:
Πότε ΞΑΝΑ εκείνα τα χρόνια; Τα… ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ!
Πατήστε ΕΔΩ για όλες τις αρθρογραφίες του Σάββα Νεοκλέους
The post Για να ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ τη διαφθορά ας αρχίσουμε από τον… εαυτό μας appeared first on Thema Sports.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις