ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ: 'Σημαντική μορφή εικαστικής δημιουργίας το έργο της Μαρίας Κυριακού'

ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ: 'Σημαντική μορφή εικαστικής δημιουργίας το έργο της Μαρίας Κυριακού'

Μια πολύ σημαντική μορφή εικαστικής δημιουργίας, η οποία αξίζει να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό για τα εξαιρετικά, αλληγορικά μηνύματα που επιχειρεί να μεταδώσει, αποτελεί το έργο της εικαστικού Μαρίας Δέσποινας Κυριακού, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στα χθεσινά εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της κ. Κυριακού.

Η δημιουργός, με την ευαίσθητη γραφή του μολυβιού και του χρώματος, σύμφωνα με τον κ. Καδή, «παρακολουθεί, αφουγκράζεται, στοχάζεται και ασκεί κριτική, αφήνοντας παράλληλα μια ρομαντική και τρυφερή διάθεση για αυτούς τους ζωόμορφους ανθρώπους, ελπίζοντας ότι κάποτε θα πάρουν την πραγματική, ανθρώπινη μορφή τους».
 
Ανέφερε επίσης ότι τα έργα της κ. Κυριακού με πρωταγωνιστές τα ζώα, καταπιάνονται, αλληγορικά, με τον τρόπο που ο σύγχρονος άνθρωπος αντιμετωπίζει την πραγματικότητα.
 
Όπως παρατηρεί και η ίδια, το ερώτημα που γεννιέται μέσα από τα έργα της και αναζητά απάντηση, είναι το «πού πήγαν οι άνθρωποι;».
 
Τέλος, ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι «η εικαστική δημιουργία, έχοντας πολυδιάστατο, διεπιστημονικό και αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση κριτικά σκεπτόμενων και συνειδητοποιημένων πολιτών, ικανών να συνεισφέρουν ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της καθημερινότητας μας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top