ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΟΥΑΛΙΑ: Σε 'αντιπυρικό' lockdown 17 ημερών από την Παρασκευή

ΟΥΑΛΙΑ: Σε 'αντιπυρικό' lockdown 17 ημερών από την Παρασκευή

Η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή θα επιβληθεί στη χώρα ένα «αντιπυρικό» lockdown διάρκειας 17 ημερών, με επαναφορά των αυστηρών περιοριστικών μέτρων της άνοιξης κατά του κορωνοϊού.

Ο τοπικός Πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ είπε πως «όλοι οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι και όλες οι μη αναγκαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν». Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 6 το βράδυ τοπική έως τις 9 Νοεμβρίου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης και όλων των καταστημάτων που πωλούν μη αναγκαία είδη και υπηρεσίες, εργασία από το σπίτι όπου είναι δυνατόν με εξαίρεση για τους εργαζόμενους σε κρίσιμα επαγγέλματα, απαγόρευση συναντήσεων ατόμων που δε συγκατοικούν είτε σε κλειστό είτε σε ανοιχτό χώρο (με εξαίρεση για τις λεγόμενες κοινωνικές φούσκες υποστήριξης), κανονική λειτουργία των δημοτικών σχολείων μετά από τις προγραμματισμένες διακοπές την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αλλά παράταση των διακοπών για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκτός από την αντίστοιχη πρώτη και δευτέρα γυμνασίου.

Θα κλείσουν επίσης οι χώροι λατρείας, εκτός από τις περιπτώσεις τέλεσης γάμων και κηδειών, οι βιβλιοθήκες, τα κοινοτικά κέντρα και τα κέντρα ανακύκλωσης.

Κατά τον κ. Ντρέικφορντ τα μέτρα θα επιφέρουν ένα «σύντομο, απότομο σοκ» που απαιτείται για τη διακοπή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος το δημόσιο σύστημα υγείας NHS να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες και «ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να πεθάνουν», καθώς «ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα σε κάθε τμήμα της Ουαλίας».

Ο Ουαλός Πρωθυπουργός εξήγγειλε παράλληλα ένα κονδύλι ύψους 300 εκατομμυρίων λιρών για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Σε lockdown λόγω κορωνοϊού για τέσσερεις εβδομάδες βρίσκεται από την πέρα,στη Παρασκευή και η Βόρεια Ιρλανδία.

Την επιβολή ενός lockdown δύο ή τριών εβδομάδων έχει ζητήσει για την Αγγλία και ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ, αίτημα που έχει απορρίψει ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top