Η γερμανική προεδρία μειώνει συνεδρίες στο Συμβούλιο της Ε.Ε στις απολύτως απαραίτητες λόγω COVID19

Η γερμανική προεδρία μειώνει συνεδρίες στο Συμβούλιο της Ε.Ε στις απολύτως απαραίτητες λόγω COVID19

Η γερμανική προεδρία σε συνεννόηση με τους μόνιμους αντιπροσώπους των Κρατών Μελών αποφάσισε σήμερα να μειώσει τις συνεδρίες στο Συμβούλιο των Κ-Μ στις απολύτως απαραίτητες λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας του COVID19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, "το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει αρχίσει να πλήττει ιδιαίτερα τις πρωτεύουσες της ΕΕ και τις Βρυξέλλες. Τα ποσοστά των κρουσμάτων στις Βρυξέλλες είναι σήμερα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Επομένως, πρέπει να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή όταν οργανώνουμε συναντήσεις με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες"

"Λόγω του υψηλού και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων Covid-19 και σε διαβούλευση με τους εταίρους της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αποφάσισε να μειώσει τις φυσικές συναντήσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στο ελάχιστο απαραίτητο. Οι εικονικές συναντήσεις θα περιορίζονται επίσης σε θέματα προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη τους χωρικούς, προσωπικούς και τεχνικούς πόρους της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου και της Προεδρίας", αναφέρει.

"Μόνο ουσιαστικές συναντήσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της ΕΕ ή για το συντονισμό της αντίδρασης στην κρίση Covid-19 θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται αυτοπροσώπως - και μόνο με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής", σημειώνει.

"Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν όσο το απαιτεί η πανδημική κατάσταση στις Βρυξέλλες", διευκρινίζει.

"Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το πακέτο ανάκαμψης συγκαταλέγονται στα έργα προτεραιότητας. Είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χωρίς προσωπικές διαπραγματεύσεις και συναντήσεις. Λόγω της ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας, ο κοινός στόχος πρέπει να παραμείνει για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με επιτυχία το συντομότερο δυνατό και να αποδειχθεί η ικανότητα δράσης της Ευρώπης. Υπήρξε πολύ ευρεία υποστήριξη για αυτήν την προσέγγιση μεταξύ των πρεσβευτών της ΕΕ σήμερα", καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν πίσω από κλειστές πόρτες: Στο τραπέζι οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν πίσω από κλειστές πόρτες: Στο τραπέζι οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό

Χωρίς την παρουσία ΜΜΕ επιτόπου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4 το απόγευμα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών την οποία φιλοξενεί στην οικία του στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE