ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΑΥΣΙΜΑ: «Βουτιά» για τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς- «Υπήρχε φημολογία για άνοδο στην τιμή πώλησης»

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΑΥΣΙΜΑ: «Βουτιά» για τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς- «Υπήρχε φημολογία για άνοδο στην τιμή πώλησης»

Πτώση που αγγίζει το 15% για την τιμή του «μαύρου χρυσού», με το αμερικανικό αργό όσο και το BRENT να βρίσκονται σταθερά κάτω από τα 40 δολάρια στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 29/10, το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται αυτή την ώρα (14:50) στα 35,42 δολάρια ενώ το τύπου BRENT στα $37,15 δολάρια καταγράφοντας πτώση 5,05% και 4,91% αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 20 Οκτωβρίου, πριν δηλαδή ένα δεκαήμερο οι τιμές ήταν στα 41,70 για το αμερικανικό και 43,10 για το BRENΤ, με την μείωση το τελευταίο αυτό διάστημα να αγγίζει το 15%.

Φαίνεται πως οι ανακοινώσεις από πολλές χώρες για μίνι ή γενικευμένα lockdown έχουν παρασύρει προς τα κάτω τις τιμές αφού εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένη και η κατανάλωση καυσίμων.

Αν η εξέλιξη αυτή συνεχιστεί, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να αρχίσουμε να βλέπουμε μειώσεις και στις τιμές των πρατηρίων που έχουν αφήσει σταθερές τις τιμές μετά από μια αύξηση που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής Λούκα Αριστοδήμου για μια τοποθέτηση γύρω από το θέμα.

Σύμφωνα με τον κύριο Αριστοδήμου, υπήρχε μια φημολογία που έφτασε μέχρι και τον ίδιο ότι οι τιμές αναμένετο να αυξηθούν το επόμενο διάστημα κάτι που τελικά φαίνεται να αποτρέπουν, οι διεθνείς εξελίξεις και οι πτώσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών πως το φαινόμενο οι μειώσεις να έρχονται με το «σταγονόμετρο» ενώ οι αυξήσεις περνούν αμέσως στους καταναλωτές και τα πρατήρια είναι ένα γεγονός που έχουν καταγγείλει πάρα πολλές φορές, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος από την αρμόδια εποπτική Αρχή για το πιο πάνω θέμα ούτε και η αναγκαία διαφάνεια, όχι μόνο στο θέμα των καυσίμων αλλά και στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Παρακολουθούμε και εμείς την πτώση των τιμών διεθνώς και περιμένουμε τις επόμενες μέρες να υπάρξει μείωση» τόνισε ο κ. Αριστοδήμου.

Να θυμίσουμε ότι στην Κύπρο φθάνουν φορτία καυσίμων κάθε περίπου 8 μέρες, ενώ τα συμβόλαια τα οποία υπογράφονται για αγορές με τις μειωμένες τιμές (γύρω από τα 35-37 δολάρια) έχουν μια χρονοκαθυστέρηση για παράδοση περί του ενός μήνα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στις αρχές του 2020, με την τιμή γύρω στα 55-60 δολάρια το βαρέλι η τιμή πώλησης στα πρατήρια κυμαινόταν από 1,15-1,17 ευρώ.

Τα φθηνότερα παγκύπρια - (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top