ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: Επιστολή στον Ακιντζί και ευχαριστίες για την 'εποικοδομητική' συνεργασία για λύση του Κυπριακού

ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: Επιστολή στον Ακιντζί και ευχαριστίες για την 'εποικοδομητική' συνεργασία για λύση του Κυπριακού

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απέστειλε επιστολή στον τέως Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με την οποία τον ευχαριστεί για την εποικοδομητική του συνεργασία και την ειλικρίνειά του στις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ακιντζί, ο κ. Γκουτέρες του ευχήθηκε επιτυχία για το μέλλον και επεσήμανε πως εκτιμά ειλικρινά τις προσπάθειες και τη δέσμευσή του τέως Τ/κ ηγέτη για μια συνολική λύση στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι το βρίσκει εξαιρετικά πολύτιμο που κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Ακιντζί είχε επιδείξει την πεποίθηση ότι το νησί θα φθάσει σε ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Γκουτέρες ευχαρίστησε επίσης τον κ. Ακιντζί  για την ειλικρίνειά του κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής διαδικασίας και ειδικά στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο το 2019.

Επεσήμανε πως παρόλο ότι οι προκλήσεις προς μια συνολική διευθέτηση παραμένουν, εκτιμά την άνευ προηγουμένου πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ 2015-2017 που οδήγησε στη Διάσκεψη για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2017, όταν ο Ακιντζί ήταν ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Ακιντζί θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια συνολική λύση, σύμφωνα με τις παραμέτρους των ΗΕ, όπως παρατίθενται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top