ΚΥΠΡΟΣ

Στην τελική φάση του Μουντιάλ Γυναικών η Αγγέλα!

Στην τελική φάση του Μουντιάλ Γυναικών η Αγγέλα!

Νέα σημαντική αποστολή, η κορυφαία στη μέχρι τώρα διαιτητική καριέρα της Αγγέλας Κυριάκου που καθιερώθηκε σε σημαντικές διοργανώσεις τελικών φάσεων της FIFA.

Η διεθνής βοηθός μας διαιτητής μετά την παρουσία της σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου U-17 και U-20 Γυναικών, αυτή τη φορά ετοιμάζεται για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στον Καναδά.

Ο τιμητικός ορισμό της από την Επιτροπή Διαιτησίας της FIFA αντανακλά ασφαλώς και σε ολόκληρη την οικογένεια της διαιτησίας μας που θα έχει εκπρόσωπο σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πέρσι τέτοιο καιρό η Αγγέλα ήταν στην Κόστα Ρίκα για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών U-17 και από τότε ουσιαστικά βρίσκεται κάτω από τη μόνιμη παρακολούθηση της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA. Για τη μεγάλη διοργάνωση του Καναδά η Επιτροπή Διαιτησίας της FIFA επέλεξε διαιτητές από 49 χώρες.

Συγκεκριμένα επέλεξε 22 διαιτητές, 7 αναπληρωματικούς διαιτητές και 44 βοηθούς διαιτητές. Από την ευρωπαϊκή ζώνη έχουν επιλεγεί 16 βοηθοί διαιτητές. Οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές που έχουν επιλεγεί για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2015 έχουν λάβει μέρος σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20-24 Απριλίου στη Ζυρίχη.

Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει και δεύτερο σεμινάριο με τις τελικές οδηγίες στο Βανκούβερ. Μετά από πολλές παρουσίες και σε σημαντικούς αγώνες σε διεθνές επίπεδο, η Αγγέλα επιβραβεύεται με την επιλογή της στη γιορτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διαρκέσει για ένα μήνα με τη συμμετοχή των κορυφαίων ονομάτων από το χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

«Προετοιμαζόμουν για τρία ολόκληρα χρόνια, από τότε που έγινε η αρχή σε μεγάλες διοργανώσεις για αυτή τη σημαντική στιγμή. Μια διαδρομή με καθημερινή σκληρή δουλειά και οι αυξημένες ευθύνες σε υποχρεώνουν να συνεχίσεις με τους ίδιους ρυθμούς δουλειάς» επισημαίνει χαρακτηριστικά η Αγγέλα στο περιοδικό ΚΟΠ που κυκλοφόρησε χθες.

Συνεχίζοντας προσθέτει ενόψει της πρωτόγνωρης εμπειρίας που θα ζήσει στον Καναδά:

«Κάθε διαιτητής θέλει να ζήσει αυτή τη μεγάλη και πρωτόγνωρη εμπειρία της συμμετοχής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι κάτι μοναδικό, κάτι που θα πάρουμε μαζί μας όταν θα έρθει η στιγμή της αποχώρησης και περιμένω με αγωνία τη συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Δεν με φοβίζουν οι αυξημένες ευθύνες, με τη σκληρή δουλειά πρέπει να φανώ αντάξια των προσδοκιών των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση».

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο η διεθνής μας βοηθός διαιτητής είχε παρουσίες σε αρκετούς αγώνες της UEFA και σε όλα τα επίπεδα και η συνεχόμενη παρουσία σε ψηλό επίπεδο αγώνων αποτελεί επιπρόσθετο συν στην προσπάθεια που την αναμένει στον Καναδά.

Συγκεκριμένα ορίστηκε σε τρεις αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ευρωπαϊκή ζώνη) σε όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων U-19 και σε ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών. Ξέχωρα βέβαια από τις αρκετές παρουσίες της σε αγώνες των Πρωταθλημάτων ΚΟΠ.

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών θα αρχίσει στις 6 Ιουνίου 2015 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου 2015 με τη διεξαγωγή του τελικού στο Βανκούβερ.

Στην τελική φάση θα λάβουν μέρος 24 ομάδες που κληρώθηκαν σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων ως ακολούθως:

1ος όμιλος: Καναδάς, Κίνα, Ζηλανδία, Ολλανδία

2ος όμιλος: Γερμανία, Ακτή Ελεφαντοστού, Νορβηγία, Ταϊλάνδη

3ος όμιλος: Ιαπωνία, Ελβετία, Καμερούν, Ισημερινός

4ος όμιλος: ΗΠΑ, Αυστραλία, Σουηδία, Νιγηρία

5ος όμιλος: Βραζιλία, Κορέα, Ισπανία, Κόστα Ρίκα

6ος όμιλος: Γαλλία, Αγγλία, Κολομβία, Μεξικό

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Τροχαίο στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top