ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Βίντεο με εκτελέσεις Αρμενίων στρατιωτών προκαλούν αποτροπιασμό - Σκληρές Εικόνες

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Βίντεο με εκτελέσεις Αρμενίων στρατιωτών προκαλούν αποτροπιασμό - Σκληρές Εικόνες

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν βίντεο με πιθανά εγκλήματα πολέμου, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας γύρω από την αμφισβητούμενη περιοχή.

Ενα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων καταγράφει κατά τα φαινόμενα δύο Αρμένιους με στρατιωτικές στολές που συλλαμβάνονται από στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν.

Ενα δεύτερο βίντεο δείχνει ότι τους δύο άνδρες με τα χέρια χέρια πίσω από την πλάτη τους να εκτελούνται.

Οι αρμένικες αρχές ταυτοποίησαν τους άνδρες - πρόκειται για τον Μπενίκ Χακομπιάν, 73 ετών και τον 25χρονο Γιούρι Ανταμιάν. Το Αζερμπαϊτζάν λέει ότι τα βίντεο είναι ψεύτικα.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης - ο κορυφαίος παρατηρητής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γηραιάς Ηπείρου - δήλωσε ότι έχει λάβει τα βίντεο και θα διερευνήσει όλες τις φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι μάχες ξέσπασαν στις 27 Σεπτεμβρίου γύρω από τον θύλακα του Καυκάσου, ο οποίος αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν αλλά επί της ουσίας βρίσκεται υπό τον αρμενικό έλεγχο. Οι συγκρούσεις γρήγορα κλιμακώθηκαν σε μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας, με αδιάκριτο βομβαρδισμό πόλεων και χωριών και φερόμενη χρήση απαγορευμένων πυρομαχικών διασποράς.

Μια κατάπαυση του πυρός ανακοινώθηκε στις 10 Οκτωβρίου και ξανά στις 18 Οκτωβρίου, αλλά οι επιθέσεις συνεχίστηκαν.

Η κατάρρευση των δύο συμφωνιών για κατάπαυση του πυρός στις οποίες διαμεσολάβησε η Ρωσία, έχει μειώσει τις ελπίδες για ένα άμεσο τέλος των εμπόλεμων συγκρούσεων στην περιοχή.

Το υπουργείο Αμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αρμένιων στρατιωτών που σκοτώθηκαν αυξήθηκε κατά 36 στους 963, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Λέγεται ότι αρκετές χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει και οι βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει άμαχους πολίτες τόσο στην Αρμενία όσο και στο Αζερμπαϊτζάν. Δεκάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Δείτε το video:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top