ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σιζόπουλος: Εισηγείται καθολικό lockdown για τρεις εβδομάδες

Μ. Σιζόπουλος: Εισηγείται καθολικό lockdown για τρεις εβδομάδες

Καθολικό lockdown για τρεις εβδομάδες εισηγείται ο Μ. Σιζόπουλος.


Καθολικό lockdown για τρεις εβδομάδες στα πρότυπα του αντίστοιχου του περασμένου Απριλίου, αλλά με σωστή εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, εισηγείται ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος καλεί την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου και περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Σιζόπουλος προειδοποιεί ότι «εάν δεν ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα, η πλήρης καταστροφή της οικονομίας, καθώς και η σημαντική αύξηση θανάτων, πρέπει να θεωρούνται δεδομένα».

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εισηγείται το πλήρες κλείσιμο των αεροδρομίων, λιμανιών, μαρίνων και οδοφραγμάτων, ενώ υπογραμμίζει ότι η είσοδος στη χώρα πρέπει να αρχίσει μετά τον Ιανουάριο, με αυστηρούς κανόνες και με έλεγχο όλων των εισερχομένων.

Επίσης, προτείνει τη λήψη μέτρων ενίσχυσης των αυτοτελώς εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα πληγούν από το lockdown, σημειώνοντας ότι ήδη από την πλευρά της ΕΔΕΚ κατατέθηκαν στον Υπουργό συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την αύξηση της ρευστότητας των συγκεκριμένων επιχειρηματιών που θα πληγούν, όσο και του κράτους.

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και η πλήρης επαναφορά στην ομαλότητα, με την προϋπόθεση σημαντικής μείωσης των κρουσμάτων, θα πρέπει να γίνει έγκαιρα πριν από τα Χριστούγεννα, για να καταστεί δυνατή η αναζωογόνηση της οικονομίας.

«Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊου τις τελευταίες εβδομάδες και η αδυναμία πλήρους ιχνηλάτησης των αλυσίδων μετάδοσης καθιστούν τα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, αναποτελεσματικά», υπογραμμίζει ο κ. Σιζόπουλος.

Όπως προσθέτει «ο κίνδυνος σταδιακής αύξησης των κρουσμάτων και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή των ευπαθών ομάδων θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ατόμων, που θα χρήζουν νοσηλείας στις ΜΕΘ και ενδεχομένως και αύξηση του αριθμού θανάτων».

Τέλος, αναφέρει ότι η σημαντική αύξηση των δαπανών, για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και οι οικονομικές συνέπειες από ένα ενδεχόμενο καθολικό lockdown την περίοδο των Χριστουγέννων, θα επιφέρουν τεράστιες επιπτώσεις στην ήδη δοκιμαζόμενη κυπριακή κοινωνία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top