ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Συνεχίζονται οι επαφές Αναστασιάδη για πάταξη της διαφθοράς - Οργανωμένα σύνολα αρνούνται να συμμετέχουν

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Συνεχίζονται οι επαφές Αναστασιάδη για πάταξη της διαφθοράς - Οργανωμένα σύνολα αρνούνται να συμμετέχουν

Με στόχο τη διαμόρφωση τελικών προτάσεων για αντιμετώπιση της διαφοράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, έχει την Δευτέρα (9/11) στις 10.15 σύσκεψη με οργανωμένα σύνολα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η σύσκεψη αυτή έρχεται ως συνέχεια της ευρείας σύσκεψης της περασμένης Παρασκευής στο Προεδρικό για τα θέματα της διαφάνειας, λογοδοσίας και καταπολέμησης της διαφθοράς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο Γενικός Ελεγκτής, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου και η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ.

Όπως είχε δηλώσει μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη μαζί με τις απόψεις που θα εκφραστούν από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τη Δευτέρα , «θα αποτελέσουν τις οριστικές προτάσεις που θα εξαγγείλει δημοσίως ο Πρόεδρος τις επόμενες των ημερών, προκειμένου αποφασιστικά να αντιμετωπιστεί η διαφθορά μέσα από τις νέες προτάσεις, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, και να επικρατήσει το κράτος δικαίου».

Αρνούνται τη συμμετοχή τους

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες Κυριακή (08/11), με ανακοίνωσή τους η Πλατφόρμα «Διαφθορά Τέλος» – Κίνηση «Ενεργοί Πολίτες» επισήμανε την άρνησή της να συμμετέχει, τονίζοντας πως το Προεδρικό «έστησε ένα καθαρά μιντιακό σκηνικό στο οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση».
Όπως επίσης αναφέρεται, «οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για υποσχέσεις και «δεσμεύομαι», αλλά για ουσιαστικές αποφάσεις. Ως ελεύθεροι σκεπτόμενοι πολίτες αυτού του τόπου έχουμε χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Επίσης, στηλιτεύεται το γεγονός του ότι «στην προεδρία της διερευνητική επιτροπής βρίσκεται πρώην δικαστής με καραμπινάτες συγκρούσεις συμφερόντων. Και σαν να μην φθάνουν αυτά, εμποδίζεται ο Γενικός Ελεγκτής να κάνει την δουλειά του», ενώ αναφέρουν πως «η μόνη επιλογή που έχει μια κυβέρνηση που σέβεται την Δημοκρατία είναι να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ».

Από ΚΥΠΕ/ToThemaONline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top