ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Τα κρούσματα στο σφαγείο θολώνουν την εικόνα - Στη Λεμεσό υπάρχει ακόμη πρόβλημα'

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Τα κρούσματα στο σφαγείο θολώνουν την εικόνα - Στη Λεμεσό υπάρχει ακόμη πρόβλημα'

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της πανδημίας, την επιδημιολογική εικόνα ενώ παράλληλα κράτησε σιγή ιχθύως σε σχέση με την επικείμενη σημερινή (Δευτέρα 9/11) σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

'Θόλωσαν την εικόνα και δυσκολεύουν την ανάγνωση' μας δήλωσε αρχικά ο Δρ Καραγιάννης αναφερόμενος στην έκρηξη των 314 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο (7/11) κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα 92 που εντοπίστηκαν σε σφαγείο της πρωτεύουσας. 'Δε μπορούμε να κατανοήσουμε ξεκάθαρα αν έπιασαν τόπο τα μέτρα λόγω αυτών των περιστατικών' πρόσθεσε κάνοντας ξανά λόγο για τη μειωμένη δειγματοληπτική δράση που υπάρχει τα Σαββατοκύριακα.

'Στη Λεμεσό υπάρχει ακόμη πρόβλημα' συνέχισε, τονίζοντας πως παραμένει μεγάλος ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που προέρχονται από την συμπρωτεύουσα ενώ συνέχισε λέγοντας 'Ο ιός δε θα σταματήσει να διασπείρεται από μόνος του, πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα αυτοπροστασίας'. 

Ανέφερε πως δε θεωρεί πως το καθολικό lockdown είναι η ιδανική λύση αφού με την υπάρχουσα νοοτροπία μετά από ενδεχόμενο άνοιγμα και έχοντας την ίδια συμπεριφορά θα επανέλθουμε στους ίδιους αριθμούς. Μας ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα του οποίου ο ίδιος έγινε πρόσφατα αυτόπτης μάρτυρας -σε αρτοποιείο- το οποίο τον 'σόκαρε' όπως είπε αφού κάποιοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα γύρω μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top