ΚΥΠΡΟΣ

Τον πλησίασε σε απόσταση βολής...

Τον πλησίασε σε απόσταση βολής...

Νίκη που την φέρνει να ελπίζει πάρα πολύ, να αυξάνει τις πιθανότητες της για τη δεύτερη θέση σημείωσε η ΑΕΚ επί του Απόλλωνα το Σάββατο. Με τέρματα των Μυτίδη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και του Μοντέιρο στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ σημείωσε τη 15η της νίκη και ξεπερνάει την Ομόνοια στο βαθμολογικό πίνακα, πατάει στο τρίτο σκαλοπάτι και μειώνει από τον Απόλλωνα στο βαθμό.

Νίκη που την φέρνει να ελπίζει πάρα πολύ, να αυξάνει τις πιθανότητες της για τη δεύτερη θέση σημείωσε η ΑΕΚ επί του Απόλλωνα το Σάββατο.  Με τέρματα των Μυτίδη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και του Μοντέιρο στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ σημείωσε τη 15η της νίκη και ξεπερνάει την Ομόνοια στο βαθμολογικό πίνακα, πατάει στο τρίτο σκαλοπάτι και μειώνει από τον Απόλλωνα στο βαθμό.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί μέτριο και οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους ευκαιρίες στα τελικά στάδια του πρώτου 45λεπτου.

Η δύναμη και το πάθος και το όλο παιχνίδι έγινε στο δεύτερο 45λεπτο με την ΑΕΚ να μπαίνει καλύτερα με το γκολ του Μυτίδη στο 48ο λεπτό.

Ακολούθως, με αλλαγές από τον πάγκο ο Τον Κάανεν προσπάθησε να κάνει τον Απόλλωνα απειλητικό επιθετικά αλλά οι παίκτες με το που βρέθηκαν πίσω στο σκορ είχαν και μεγάλο άγχος.

Βέβαια, με τη λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού διαιτητή στο 71ο λεπτό όπου κακώς ακυρώθηκε γκολ του Χούγκο Λόπεζ δημιουργήθηκε περαιτέρω και υπερβολική νευρικότητα στους φιλοξενούμενους χωρίς να μπορέσουν να έχουν οργανωμένες επιθέσεις προς την εστία του Τόνιο.

Η αποβολή του Σανγκόι στο 85ο λεπτό έγειρε την «πλάστιγγα» για τη νίκη στην ΑΕΚ και ο επίλογος γράφτηκε στις καθυστερήσεις με το Μοντέιρο.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ

Ο Ορτίθ έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά από τη δεξιά πλευρά και κυρίως στην ανάπτυξη παιχνιδιού της ΑΕΚ από εκείνη την πτέρυγα.
Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Σανγκόι κρίνεται ως ο παίκτης απογοήτευση.  Οι απουσίες Γκίε και Τουράμ έφερναν στον Αργεντίνο σε αυτόν να πέφτει η «ευθύνη» για τις επιθέσεις και το σκοράρισμα του Απόλλωνα αλλά ο Σανγκόι για ακόμη έναν αγώνα ήταν πίσω από τον καλό πραγματικό του εαυτό.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ
Μέτρια η διαιτησία από Βασίλη Δημητρίου.  Ελέγχεται για τη φάση που ζήτησε πέναλτι ο Απόλλωνας σε πέσιμο του Παπουλή ενώ ο βοηθός του τον «κρέμασε» με τη λανθασμένη υπόδειξη ακυρώνοντας κανονικό γκολ του Χούγκο Λόπεζ.

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ
Το 71ο λεπτό όπου ακυρώθηκε το γκολ του Χούγκο Λόπεζ είναι η φάση που σηματοδότησε την όλη εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε πως σας μεταφέραμε ζωντανά το παιχνίδι...

 

LIVE…

16:58 Ο Τον Κάανεν εισέρχεται στο γήπεδο και κατευθυνόμενος στον πάγκο του Απόλλωνα χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ και ο Ολλανδός τεχνικός ανταπόδωσε το χειροκρότημα ευχαριστώντας τους υποστηρικτές της γηπεδούχου ομάδας για την υποδοχή που του επεφύλαξαν.

17:00 Είσοδος ομάδων και διαιτητών…

17:03 Έναρξη αγώνα…

17:10 Ο Απόλλωνας σε αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δείχνει να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΖ και να προσπαθεί να πάρει έλεγχο του αγώνα.

17:17 Χωρίς αξιόλογη φάση, ευκαιρία σε αυτά τα 15 λεπτά αγώνα...

17:19 Ο Χούγκο Λόπεζ αποφεύγει το Μιντίκκη κάνει το σουτ πέφτει ο Τόνιο και μπλοκάρει.  Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι μέχρι τώρα.

17:24 Κίτρινη κάρτα για το Γουϊλερ.  Η πρώτη κίτρινη στο σημερινό παιχνίδι.

17:30 Ανεβάζει ρυθμούς η ΑΕΚ και είναι αυτή τώρα που δείχνει να ελέγχει το παιχνίδι.

17:34 Ετοιμάζει αλλαγεί ο Τόμας Κριστιάνσεν.  Ο Μυτίδης προθερμαίνεται και εάν ο Κάντε δεν μπορεί να συνεχίσει τότε ο Κύπριος επιθετικός θα τον αντικαταστήσει.

17:36 Πρόβλημα στον ώμο για τον Κάντε ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι.  Τώρα γίνεται η αλλαγή.  Μέσα ο Μυτίδης και έξω ο Κάντε.  Αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους.

17:43 Κίτρινη κάρτα σε Σανγκόι.

17:44 Ο Χούγκο Λόπεζ προλαβαίνει στην έξοδο τον Τόνιο και πλασάρει αλλά διώχνει με τα πόδια ο κήπερ των γηπεδούχων.

17:46 Σουτ Χαμντανί η μπάλα άουτ.

17:47 Από πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα ο Μυτίδης γυρίζει σουτάρει η μπάλα άουτ.

17:48  Τέλος ημιχρόνου.  Οι δύο ομάδες στο 0-0.

18:05 Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

18:07 Ο Ορτίθ σεντράρει από δεξιά και ο Μυτίδης με κεφαλιά ανοίγει το σκορ στο 47΄.

18:14 Ο Απόλλωνας ζητάει πέναλτι μετά από πέσιμο του Παπουλή στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ορτίθ.  Ο Βασίλης Δημητρίου δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

18:16 Κίτρινη κάρτα στο Χούγκο Λόπεζ μετά από φάουλ του στο Μοντέιρο.

18:17 Κίτρινη κάρτα και στο Νούνο Λόπεζ για φάουλ που υπέπεσε.

18:19 Αλλαγή για τον Απόλλωνα.  Μέσα ο Μεριέμ έξω ο Γκουλιόν.

18:20 Η αλλαγή αυτή για τη Λεμεσιανή ομάδα από πλευράς Τον Κάανεν γίνεται με σκοπό να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο επιθετικά ο Απόλλωνας.

18:22 Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ.  Μέσα ο Εγγλέζου έξω ο Βάντερ.

18:24 Κίτρινη κάρτα σε Τομάς.

18:25 Ο Τομάς από καλή θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα σουτάρει άουτ.

18:30 Ολοκληρώνει τις αλλαγές της η ΑΕΚ.  Μέσα ο Σκοπελίτης έξω ο Λαρένα.

18:31 Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Χούγκο Λόπεζ.  Ο Χαμντανί καλυπτόταν όταν πήρε την μπάλα στην κατοχή του μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και τη στιγμή που πάσαρε στο Λόπεζ ο Ισπανός επιθετικός της Λεμεσιανής ομάδας ήταν αρκετά πίσω από την μπάλα.  Ο πρώτος βοηθός διαιτητής λανθασμένα υπέδειξε ως οφ σάιντ το Χούγκο Λόπεζ και κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Απόλλωνα.  Το 1-0 παραμένει για την ΑΕΚ

18:36 Ο Λόπεζ σεντράρει και ο Ρόσα δεν μπορεί να κοντρολάρει την μπάλα και η ευκαιρία κάνει «φτερά» για τη Λεμεσιανή ομάδα.

18:39 Ο Στυλιανού (ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου του Απόλλωνα, Φανούριο Κωνσταντίνου, πριν την έναρξη του αγώνα, προβλήματος στη χθεσινή προπόνηση του παίκτη) ετοιμάζεται να περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στη θέση του Ρόσα.

18:40 Τώρα η αλλαγή.  Μέσα ο Στυλιανού έξω ο Ρόσα.

18:42 Ετοιμάζει τον Κολοκούδια ο Τον Κάανεν για την τρίτη του αλλαγή.

18:45 Αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σανγκόι για φάουλ του στο Μουρίγιο.  Ο Απόλλωνας συνεχίζει με δέκα παίκτες.

18:48 Τρίτη αλλαγή και για τον Απόλλωνα.  Μέσα Κολοκούδιας έξω Ουόν.

18:50 Επτά λεπτά καθυστερήσεις…

18:54 Ο Μοντέιρο εκμεταλεύεται τα λάθη της άμυνας του Απόλλωνα, πλασάρει και διπλασιάζει τα γκολ της ΑΕΚ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

18:56 Δυνατό φάουλ Μεριέμ σε Τομάς και ο Γάλλος άσος του Απόλλωνα δέχεται την κίτρινη κάρτα.

18:57 Τέλος αγώνα 2-0 η ΑΕΚ...

Η ΑΕΚ είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με το πέρας 28 αγώνων πρωταθλήματος έχοντας 14 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες, με συντελεστή τερμάτων, 49 υπέρ και 29 κατά, καθώς και 49 βαθμούς.

Ο Απόλλωνας είναι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με το πέρας 28 αγώνων πρωταθλήματος έχοντας 16 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 55 υπέρ και 35 κατά, καθώς και 53 βαθμούς, 2 βαθμούς λιγότερους από τον ΑΠΟΕΛ ο οποίος την ίδια ώρα αντιμετωπίζει την Ομόνοια.

Εκτός αποστολής της ΑΕΚ από το σημερινό παιχνίδι είναι ο τιμωρημένος Καταλά.

Εκτός αποστολής Απόλλωνα είναι οι Αγγελή, Αντράντε, Βασιλείου, Γκίε, Ρομπέρ, Στογιάνοβιτς και Τουράμ.

Ο Τον Κάανεν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ως αντίπαλος την ομάδα που τον έφερε για πρώτη φορά στην Κύπρο.  Ο Ολλανδός τεχνικός στον πάγκο της ΑΕΚ έγραψε τη δική του ιστορία με τη συμμετοχή των κιτρινοπρασίνων σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ έχοντας μία αξιοζήλευτη πορεία στην ομάδα Λάρνακας σε Κύπρο και Ευρώπη.

Στην τρέχουσα σαιζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις φορές πέρα του σημερινού αγώνα.  Στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος η ΑΕΚ επικράτησε και στα δύο παιχνίδια, στην πρεμιέρα στο Τσίρειο με 2-5 και στην έναρξη του δευτέρου γύρου στο ΓΣΖ με 3-1.  Ο Απόλλωνας κέρδισε στο παιχνίδι της Λεμεσού για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με 1-0.

Από πλευράς ΑΕΚ οι Μπόλιεβιτς και Εγγλέζου με 5 κίτρινες κάρτες, καθώς και οι Κολαούτι, Κάντε και Σκοπελίτης με 3 κίτρινες κάρτες είναι στο όριο.

Από πλευράς Απόλλωνα οι Μερκής με 9, Γκουλιόν με 5, καθώς και οι Τουράμ και Ουόν με 3 κίτρινες κάρτες είναι στο όριο.

Σε σχέση με το πώς παρέταξε ο Τόμας Κρίστιανσεν την ΑΕΚ στο ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια στην περασμένη αγωνιστική υπάρχουν δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα των γηπεδούχων.  Ο Λαρένα βρίσκεται στη θέση του τιμωρημένου και απόντα από το σημερινό παιχνίδι Καταλά, ενώ και ο Τομάς παίρνει θέση στο χώρο του κέντρου αντί του Σκοπελίτη.

Καρέ αλλαγών στο αρχικό σχήμα του Απόλλωνα από πλευράς Τον Κάανεν σύμφωνα με το πώς παρατάχθηκε η ομάδα στο εντός έδρας παιχνίδι της με τον Ερμή Αραδίππου την περασμένη αγωνιστική.  Ο Γουϊλερ είναι στη θέση του Στυλιανού, ο Γκουλιόν σε αυτή του Κυριάκου.  Ο Ρόσα αντί του Μεριέμ και ο Χούγκο Λόπεζ αντί του τραυματία Τουράμ.

Την περασμένη αγωνιστική και οι δύο ομάδες έφεραν ισόπαλα αποτελέσματα.  Η ΑΕΚ στο ΓΣΠ 1-1 με την Ομόνοια, ενώ ο Απόλλωνας στο Τσίρειο Στάδιο 2-2 με τον Ερμή Αραδίππου.
Τελευταία νίκη για τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα της τρέχουσας περιόδου ήταν τη 14η Μαρτίου όταν κέρδισε τη σημερινή του αντίπαλο με 1-0 στο Τσίρειο Στάδιο για τη β΄ φάση του πρωταθλήματος.

Τελευταία νίκη για την ΑΕΚ ήταν στο ΓΣΖ με τον ΑΠΟΕΛ το πρώτο Σάββατο Απριλίου, 04 του περασμένου μήνα, με 1-0.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 48΄ Μυτίδης

ΑΕΚ: Τόνιο, Μιντίκης, Μουρίγιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Λαρένα (70΄ Σκοπελίτης), Τομάς, Μπόλιεβιτς, Μοντέιρο, Βάντερ (62΄ Εγγλέζου), Κάντε (34΄ Μυτίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Λόπεζ Νούνο, Γουϊλερ, Ουόν (86΄ Κολοκούδιας), Μερκής, Χαμντανί, Γκουλιόν (59΄ Μεριέμ), Ρόσα (81΄ Στυλιανού), Σανγκόι, Παπουλής, Λόπεζ Χούγκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρίου Βασίλης

ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαζάρου Ιωάννης, Πέτρου Πέτρος

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τράττου Λεόντιος, Ηλία Χρίστος

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρίου Πανίκος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τομάς — Γουϊλερ, Χούγκο Λόπεζ, Νούνο Λόπεζ, Μεριέμ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 85΄ Σανγκόι (δεύτερη κίτρινη)

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top