ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Καραγιάννης: Tι θα συμβεί αν κυκλοφορήσει το εμβόλιο τέλος του έτους – Aυτά είναι ενδεχόμενα μέτρα για τα Χριστούγεννα

Δρ.Καραγιάννης: Tι θα συμβεί αν κυκλοφορήσει το εμβόλιο τέλος του έτους – Aυτά είναι ενδεχόμενα μέτρα για τα Χριστούγεννα

Για τις επόμενες κρίσιμες μέρες που έρχονται, τα ενδεχόμενα μέτρα που έχει η επιδημιολογική ομάδα στο τραπέζι για τις μέρες των Χριστουγέννων, το τι θα συμβεί αν κυκλοφορήσει το εμβόλιο τέλος του 2020, αλλά και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Λεμεσό μίλησε στο ThemaOnline o Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Toυ Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ (14//11), στην Λεμεσό, ο Δρ. Καραγιάννης είπε: «Για κάποιους οι οποίοι δεν συμμορφώνονται, υπάρχει κίνδυνος να πάρουν στο λαιμό τους όλη την πλειοψηφία της πόλης, με αποτέλεσμα τα περιοριστικά μέτρα να πάρουν παράταση και μετά στις 30 Νοεμβρίου».  

Όσον αφορά την κυκλοφορία του εμβολίου ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως και να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2020, δεν σημαίνει ότι ξεμπερδεύουμε από όλα τα μέτρα. «Αν κυκλοφορήσει το εμβόλιο το ποσοστό που θα λάβει η Κύπρος θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες, στους εργαζόμενους των νοσηλευτηρίων και στους ηλικιωμένους.»

Την ίδια ώρα είπε πως οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε αν τα μέτρα αποδίδουν στα μέσα της εβδομάδας. «Ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει να μειωθεί και να πέσουμε κάτω από τα 60 κρούσματα ανά 100.000 άτομα».  Τόνισε επίσης πως οι αριθμοί πρέπει να γινούν ξανά διψήφιοι.  Δεν απέκλεισε όμως και ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων και στις υπόλοιπες επαρχίες του νησιού (Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο), αν οι αριθμοί ξεφύγουν.

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν στο μυαλό τους για τις μέρες των εορτών ο Δρ. Καραγιάννης είπε: «Αν η κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, πάλι θα υπάρξουν περιορισμοί. Ο κόσμος θα ξεφύγει μετά από τον εγκλεισμό και αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνο . Ενδεχομένως να δούμε μέτρα όπως είχαμε και την περίοδο του καλοκαιριού, δηλαδή περιορισμό στις συνανθρήσεις των ατόμων σε σπίτια και αποστάσεις στους δημόσιους χώρους, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των ημερών», δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης.

Τέλος για ακόμη μια φορά έκανε έκκληση στον κόσμο να αποδεχθεί και να τηρήσει τα μέτρα για να μην φτάσει σε χειρότερο σημείο η κατάσταση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top