ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Καραγιάννης: Tι θα συμβεί αν κυκλοφορήσει το εμβόλιο τέλος του έτους – Aυτά είναι ενδεχόμενα μέτρα για τα Χριστούγεννα

Δρ.Καραγιάννης: Tι θα συμβεί αν κυκλοφορήσει το εμβόλιο τέλος του έτους – Aυτά είναι ενδεχόμενα μέτρα για τα Χριστούγεννα

Για τις επόμενες κρίσιμες μέρες που έρχονται, τα ενδεχόμενα μέτρα που έχει η επιδημιολογική ομάδα στο τραπέζι για τις μέρες των Χριστουγέννων, το τι θα συμβεί αν κυκλοφορήσει το εμβόλιο τέλος του 2020, αλλά και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Λεμεσό μίλησε στο ThemaOnline o Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Toυ Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ (14//11), στην Λεμεσό, ο Δρ. Καραγιάννης είπε: «Για κάποιους οι οποίοι δεν συμμορφώνονται, υπάρχει κίνδυνος να πάρουν στο λαιμό τους όλη την πλειοψηφία της πόλης, με αποτέλεσμα τα περιοριστικά μέτρα να πάρουν παράταση και μετά στις 30 Νοεμβρίου».  

Όσον αφορά την κυκλοφορία του εμβολίου ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως και να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2020, δεν σημαίνει ότι ξεμπερδεύουμε από όλα τα μέτρα. «Αν κυκλοφορήσει το εμβόλιο το ποσοστό που θα λάβει η Κύπρος θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες, στους εργαζόμενους των νοσηλευτηρίων και στους ηλικιωμένους.»

Την ίδια ώρα είπε πως οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε αν τα μέτρα αποδίδουν στα μέσα της εβδομάδας. «Ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει να μειωθεί και να πέσουμε κάτω από τα 60 κρούσματα ανά 100.000 άτομα».  Τόνισε επίσης πως οι αριθμοί πρέπει να γινούν ξανά διψήφιοι.  Δεν απέκλεισε όμως και ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων και στις υπόλοιπες επαρχίες του νησιού (Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο), αν οι αριθμοί ξεφύγουν.

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν στο μυαλό τους για τις μέρες των εορτών ο Δρ. Καραγιάννης είπε: «Αν η κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, πάλι θα υπάρξουν περιορισμοί. Ο κόσμος θα ξεφύγει μετά από τον εγκλεισμό και αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνο . Ενδεχομένως να δούμε μέτρα όπως είχαμε και την περίοδο του καλοκαιριού, δηλαδή περιορισμό στις συνανθρήσεις των ατόμων σε σπίτια και αποστάσεις στους δημόσιους χώρους, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των ημερών», δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης.

Τέλος για ακόμη μια φορά έκανε έκκληση στον κόσμο να αποδεχθεί και να τηρήσει τα μέτρα για να μην φτάσει σε χειρότερο σημείο η κατάσταση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top