ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: 'Πυροβολεί' τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης - ΄Έπεται αναγνώριση του ψευδοκράτους'

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: 'Πυροβολεί' τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης - ΄Έπεται αναγνώριση του ψευδοκράτους'

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι μέχρι αυτή την ώρα ουδεμία αντίδραση έχει υπάρξει από την Κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Υπουργό Εξωτερικών, σε σχέση με τα όσα αποκάλυψε χθες ο παρανοϊκός μεγαλομανής Ερντογάν, προ της "καταλήψεως" της Αμμοχώστου.

Ο Ερντογάν αποκάλυψε πως η επόμενη πράξη του Κυπριακού, θα διαδραματιστεί στο Αζερμπαϊτζάν, με επίσκεψη του κατοχικού ηγέτη και ανακοινώσεις που θα οδηγήσουν την ούτω καλούμενη «ΤΔΒΚ» σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση. Δεν πρέπει να βρεθούμε προ εκπλήξεως και η λογική ότι το Μπακού είναι ο πιο στενός σύμμαχος της Άγκυρας και άρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, είναι ανεπίτρεπτη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει από τώρα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες που θα ανατρέψουν τις τουρκικές επιδιώξεις αναγνώρισης του ψευδοκράτους και να δεσμεύσει από νωρίς την ΕΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Ενδεχόμενη αναγνώριση του ψευδοκράτους, το οποίο σήμερα αναγνωρίζει μόνο η εισβολέας Τουρκία, θα σημαίνει αναγνώριση της εισβολής, της κατοχής, του εγκλήματος πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Η ιστορία έχει αποδείξει σε άλλες περιπτώσεις πως τέτοια ενέργεια σηματοδοτεί την έναρξη παρόμοιων ενεργειών από άλλες χώρες, για την ώρα συμμάχων της Τουρκίας, και μελλοντικά των υπόλοιπων χωρών. Δεν είναι ώρα για θεωρητικές ανακηρύξεις. Η αναγνώριση θα σημαίνει επίσης χρηματοδότηση του ψευδοκράτους, δηλαδή της κατοχής, απευθείας πτήσεις και εμπόριο, ενεργοποίηση των δραστηριοτήτων του λιμανιού της Αμμοχώστου (το οποίο σήμερα εξυπηρετεί στρατιωτικούς σκοπούς) και αλλαγή του Status Quo.

Η αντίδραση της Διεθνούς Κοινότητας δεν πρέπει να έρθει μετά τα γεγονότα και αφού δημιουργηθούν τετελεσμένα και ούτε θα είναι αρκετή η υιοθέτηση κυρώσεων στη θεωρία. Φτάνει πια με τις λάθος κινήσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να παγιώνουν και να κλειδώνουν τις τουρκικές επιθυμίες.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top