ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε και έμεινε πρώτος...

Ξεκίνησε και έμεινε πρώτος...

Ο Χόρχε Λορένθο κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση το σημερινό grand prix της Χερέθ, καθώς εκκίνησε πρώτος, συνέχισε πρώτος και τερμάτισε πρώτος. Δεύτερος ο πολύ καλός Μαρκ Μαρκέθ και πίσω τους ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Είχε ξεκινήσει τη χρονιά με φιλοδοξίες...σφετερισμού της εξουσίας: μετά το εντυπωσιακό δεύτερο μισό της περσινής σεζόν- όταν και είχε γίνει μόνιμος κάτοικος του βάθρου- ευελπιστούσε πως φέτος θα ήταν η χρονιά του, καθώς φαινόταν πως η Yamaha θα παρουσιαζόταν ακόμα καλύτερη απ' ότι το 2014.  

Ωστόσο, τα πράγματα για τον Χόρχε Λορένθο μέχρι στιγμής στους 3 πρώτους αγώνες της σεζόν μόνο ρόδινα δεν ήτανε: αντί για νίκες και βάθρα είχε περιοριστεί στην απόλαυση των πιο πίσω θέσεων, ενώ ο teammate του, ο Βαλεντίνο Ρόσι, πετούσε αγωνιστικές φωτιές. Ξεκίνημα περίπου με το αριστερό, δηλαδή. 

Στην αγαπημένη του πίστα της Χερέθ, όμως, τα πράγματα έμελλε να είναι διαφορετικά. Πρώτα η επίσημη ανακοίνωση πως θα συνεχίσει και του χρόνου στη Yamaha, έπειτα η κυριαρχία του στα χθεσινά χρονομετρημένα δοκιμαστικά και σήμερα ήρθε να προστεθεί η τούρτα στο ήδη υπάρχον κερασάκι: μόλις έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης ο Ισπανός αναβάτης είδε τον ορίζοντα και χάθηκε σ' αυτόν, αφήνοντας τους υπόλοιπους να κάνουν διατριβή στο πίσω ελαστικό του. 

Πίσω από τον ασυναγώνιστο σήμερα Λορένθο τερμάτισε ο δύο σερί φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρκέθ, που όχι μόνο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στο μικρό δάχτυλο του χεριού του, αλλά άντεξε και στην όποια πίεση του άσκησε ο Ρόσι, που είδε τρίτος την καρό σημαία, επιβεβαιώνοντας την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κάνοντας το 4/4 στα βάθρα φέτος. 
Κράτσλοου, Π. Εσπαργκαρό, Ιανόνε, Α. Εσπαργκαρό, Σμιθ, Ντοβιτσιόζο (σ' ένα κάκιστο αγώνα για τον αναβάτη της Ducati) και Ερνάντεθ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα και κάπως έτσι το grand prix της Χερέθ παίρνει το δρόμο του προς την αγωνιστική λήθη. 

Βέβαια, με το μέχρι τώρα δείγμα γραφής, το 2015 αναμένεται να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του σπορ και να κρατήσει τις αποστάσεις του από τη λήθη. 

Πως να ξεχάσεις, άλλωστε, ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα «σφαχτούν», απ' ό,τι φαίνεται, οι πάντες στο βωμό της πρωτιάς;

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top