ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε καθεστώς lockdown η Στέγη Ηλικιωμένων του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε καθεστώς lockdown η Στέγη Ηλικιωμένων του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Στο δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται η Στέγη Ηλικιωμένων, περιορίζονται όσοι ηλικιωμένοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Σάββας Σάββα, διαβεβαιώνοντας πως λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα. 

Όπως είπε ο Διευθυντής του Μελάθρου, «η κατάσταση έχει περιοριστεί στο δεύτερο όροφο που είναι η Στέγη Ηλικιωμένων και δεν υπάρχουν κρούσματα σε άλλους ορόφους του Μελάθρου», ενώ ερωτηθείς για τον αριθμό των θετικών περιστατικών αρκέστηκε να αναφέρει πως αφορά περισσότερο από τους μισούς ένοικους. Σημειώνεται ότι η Στέγη Ηλικιωμένων φιλοξενεί 43 άτομα.
 
«Υπάρχει ομάδα από γιατρούς, νοσηλευτές και φροντιστές και είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, ενώ δεν έχει μεταφερθεί κανένας ασθενής στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ και η κατάσταση τους είναι καλή», συμπλήρωσε.
 
Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε με τον εντοπισμό θετικής στον ιό φροντίστριας, στις 7 Νοεμβρίου, η οποία όπως είπε ο κ.Σάββα, έχει πλέον αρνητικοποιηθεί, ενώ αναμένονται και αρνητικά αποτελέσματα για προσωπικό και ένοικους, την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Σημείωσε ακόμη πως προσωπικό και ένοικοι υποβάλλονται τακτικά σε τεστ κορωνοϊού και γίνονται απολυμάνσεις εκεί και όπου χρειάζεται, ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα στον καλύτερο δυνατό βαθμό.
 
Κλειστά, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, παραμένουν τα εξωτερικά ιατρεία του Μελάθρου, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση στο επισκεπτήριο.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top