ΕΛΛΑΔΑ

Έριξε πεντάρα στη φιέστα ο Ολυμπιακός (VIDEO)

Έριξε πεντάρα στη φιέστα ο Ολυμπιακός (VIDEO)

Το Καραϊσκάκη δε γέμισε, αλλά η εστία της Καλλονής γέμισε γκολ! Ο Ολυμπιακός είχε όρεξη και μπροστά σε 25.000 οπαδούς του έριξε άλλα πέντε γκολ στην Καλλονή όπως και στον πρώτο γύρο (5-0), πριν τη φιέστα για τον 42ο τίτλο του.

Μετά από 6 σερί εκτός έδρας ήττες, η Καλλονή δεν θα μπορούσε να φέρει την παραμικρή αντίσταση στον Ολυμπιακό σε ένα ματς που είχε χαρακτήρα... προαναγγελίας φιέστας τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να προσφέρουν μια καλή εμφάνιση και αρκετά γκολ στον κόσμο που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 42ου τίτλου του συλλόγου και τα κατάφεραν!

Μετά από 1-2 μικροευκαιρίες από μία για κάθε ομάδα, στο 13' οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν νωρίς νωρίς το σκορ και να λυθούν έτσι τα πόδια τους. Μετά από ωραίο γέμισμα του Σαλίνο, ο Μπενίτες έκανε εξαιρετικό κοντρόλ με το στήθος εντός περιοχής και νίκησε τον Άλεξιτς με έξοχο γυριστό σουτ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή της μπάλας και είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, όμως ως το 30-35 δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία. Στην αντίπερα όχθη, η Καλλονή είχε 1-2 σουτ με Μανούσο και Στεφάνοβιτς που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο. Πάντως για ένα μικρό διάστημα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν κάπως το ματς.

Όλα αυτά ως το 39', όταν ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-0, καθαρίζοντας το ματς. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μιλιβόγεβιτς έβγαλε τετ-α-τετ τον Φορτούνη που λίγο νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του τραυματία Ομάρ. Ο Έλληνας διεθνής χαφ έκανε το κοντρόλ και με άψογο πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Άλεξιτς με το 7ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός πίεσε ξανά μετά το 2-0, όμως μοναδική φάση ως το τέλος του πρώτου μέρους ήταν για την Καλλονή, ένα καλό σουτ του Μανούσου λίγο άουτ στο 45'.

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Ολυμπιακός συνέχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Κρατώντας τη μπάλα στα πόδια του συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο και να προσπαθεί να διευρύνει το σκορ. Στο 57' ο Τσόρι πέτυχε το γκολ της ημέρας, όταν ξεκίνησε λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και μετά από μια κούρσα νίκησε τον Άλεξιτς με εξαιρετικό συρτό σουτ. Αυτό ήταν το 15ο γκολ του Αργεντινού στο πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα και 10 ασίστ. Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού εδώ και δύο χρόνια, αποθεώθηκε με standing ovation από το Καραϊσκάκη λίγο αργότερα, όταν έδωσε τη θέση του στον Φουστέρ.

Η ομάδα του Περέιρα συνέχισε να απειλεί και μετά τις αλλαγές του Πορτογάλου τόσο σε πρόσωπα όσο και σε επίπεδο τακτικής. Ο Μήτρογλου ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη από τον Τσόρι και μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες στο 64' με σουτ και στο 70' με κεφαλιά, κατάφερε να σκοράρει και αυτός στο 80', μετά από τραγικό λάθος της άμυνας της Καλλονής. Έξι λεπτά μετά και ενώ άπαντες στο Καραϊσκάκη περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του Κύζα για την έναρξη της φιέστας, ο Μήτρογλου διαμόρφωσε το τελικό 5-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε στο 85' ο Ντουρμάζ.

Ο MVP: Τσόρι Ντομίνγκες. Καταντάει σίγουρα κουραστικό να εξηγούμε σε κάθε παιχνίδι ότι ο Αργεντινός είναι ο κορυφαίος παίκτης του ερυθρόλευκου ρόστερ εδώ και δύο χρόνια. Τόσο στη... θεωρία, βάσει ποιότητας, όσο και στην πράξη, με όσα προσφέρει μέσα στο γήπεδο. Ένα ακόμη υπέροχο γκολ από τον 33χρονο χαφ και ένα ακόμη standing ovation για αυτόν από το Καραϊσκάκη.

Ο Σκληρός: Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ακόμη μια μεστή εμφάνιση στη μεσαία γραμμή από τον Σέρβο, όπως επίσης και στο κέντρο της άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο. Έβγαλε και μια εξαιρετική ασίστ.

Ο Αόρατος: Νταβίντ Φουστέρ. Μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να φανεί.

Ο Πεσμένος: Ματιέ Ντοσεβί. Λίγα πράγματα από τον Τογκολέζο σε αυτό το ματς, όμως πέρασε ένα ολόκληρο ημίχρονο παίζοντας ως μπακ.

Η Γκέλα: Τριπλή γκέλα από τον Αναστασιάδη στη φάση του 4-0 από τον Ολυμπιακό. Πρώτα έχασε τη μπάλα από τον Μπενίτες, μετά έπεσε για να κάνει φάουλ όμως δεν τα κατάφερε, όπως δεν κατάφερε και να μαρκάρει σωστά τον Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε πέφτοντας στο έδαφος.

Η Στιγμή: Το υπέροχο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού από τον Τσόρι Ντομίνγκες. Άλλη κλάση ο Αργεντινός που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα στα ελληνικά γήπεδα.

Η Διαιτησία: Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Κύζα και τους βοηθούς του σε αυτό το ματς. Σωστή η υπόδειξη για πέναλτι στον Ντουρμάζ στο 85'.

Οι Στρατηγοί: Πολλές αλλαγές από τους δύο τεχνικούς κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με 4-4-2 και την Καλλονή με ένα ιδιότυπο 4-3-2-1. 

Η Εξέδρα: Παρότι ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε sold out, o κόσμος του Ολυμπιακού δεν γέμισε ασφυκτικά το Καραϊσκάκη. Οι περίπου 25.000 οπαδοί που πήγαν στο Φάληρο για να δουν τη φιέστα απόλαυσαν μια καλή εμφάνιση από την ομάδα τους και φυσικά πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου στο τελευταίο φετινό εντός έδρας ματς των «ερυθρόλευκων».

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ομάρ (34' Φορτούνης), Αυλωνίτης, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (62' Ντουρμάζ), Ντομίνγες (69' Φουστέρ), Μπενίτες, Μήτρογλου.
ΑΕΛ Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Άλεξιτς, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Στεφάνοβιτς, Μαρσέλο Άλβες, Κεϊτά (60' Λεοζίνιο), Μίνγκας (70' Αράς), Μανούσος, Πετρόπουλος (53' Ντελγκάδο).

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου)
Τέταρτος: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Τα γκολ του αγώνα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top