LIFESTYLE

Κλαούντια Ρομάνι - Φερνάντα Κολόμπο: Φόρεσαν τη στολή του διαιτητή! -ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Κλαούντια Ρομάνι - Φερνάντα Κολόμπο: Φόρεσαν τη στολή του διαιτητή! -ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβασαν το θερμόμετρο στα γήπεδα της Βραζιλίας και της Ιταλίας Η ενασχόληση με την ποδοσφαιρική διαιτησία ήταν, παραδοσιακά, ένα ανδροκρατούμενο πεδίο. Άλλωστε, το «mens only» των ρέφερι θεωρούνταν αντανάκλαση της πλειοψηφούσας αρσενικής μάζας στις εξέδρες των γηπέδων.

Επίσης, η ευαισθησία και οι ντελικάτοι τρόποι που αποδίδει το κλασικό στερεότυπο στις γυναίκες, δεν θα μπορούσε να αντέξει για πολύ το ακατάσχετο υβρεολόγιο, τον χουλιγκανισμό, το κράξιμο ή ακόμη και τις απειλές, τα δαγκωμένα αυτιά κ.λπ. - δηλαδή το σύνηθες «φιλοδώρημα» των θερμόαιμων φιλάθλων προς τους διαιτητές.

Το ανδρικό κάστρο της διαιτησίας εκπορθείται τα τελευταία χρόνια, διαλύοντας άλλο ένα σεξιστικό μοντέλο σκέψης. Οι γυναίκες ενδύονται τη στολή του διαιτητή και αναλαμβάνουν να βάλουν τάξη στον αγωνιστικό χώρο, σε ματς είτε ανδρικών είτε γυναικείων πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο. Η εξέλιξη αυτή αφ' ενός είναι αναπόδραστη, λόγω της εξέλιξης των αντιλήψεων περί των φύλων, περί όλων όσα υποτίθεται πως ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν σε γυναίκες και άντρες.

Αφ' ετέρου όμως είναι μια εξέλιξη λίαν ευπρόσδεκτη, ιδιαίτερα όταν βλέπει κανείς εξαίσιες θηλυκές παρουσίες να σφυρίζουν, να βγάζουν κάρτες, να σηκώνουν σημαιάκια ή να τρέχουν προς το VAR. Στο πάθος, τη σκληρότητα, την ένταση μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, μια γυναίκα διαιτητής, ιδανικά μαζί με τις δύο βοηθούς της, είναι δώρο εξ ουρανού. Εκλεκτά δείγματα από την παγκόσμια τάση της ένταξης γυναικών στο λειτούργημα του ποδοσφαιρικού διαιτητή υπάρχουν αρκετά και, ευτυχώς, πληθύνονται.

Όμως, μεταξύ των κυριών που εντυπωσιάζουν με τα διαιτητικά τους προσόντα -και όχι μόνο- ξεχωρίζουν με διαφορά η Βραζιλιάνα Φερνάντα Ουλιάνα Κολόμπο και η Ιταλίδα Κλαούντια Ρομάνι.

 

ΠΗΓΗ Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top