Στον «αναπνευστήρα» τα κέντρα αναψυχής – Θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν; «Πρέπει να ανοίξουμε ακόμα και με περιοριστικά μέτρα»

Στον «αναπνευστήρα» τα κέντρα αναψυχής – Θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν; «Πρέπει να ανοίξουμε ακόμα και με περιοριστικά μέτρα»

Τραγικά είναι τα δεδομένα για τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής σε ολόκληρο το νησί, καθώς μερικά από αυτά έχουν να ανοίξουν πάνω από ένα χρόνο, ενώ τα υπόλοιπα έχουν κλείσει από την έναρξη της πανδημίας στην Κύπρο, τον Μάρτιο του 2020.

Toυ Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας αυτή την στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 100 νυχτερινά μαγαζιά σε ολόκληρη την Κύπρο τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο, ενώ κάποια άλλα που λειτουργούν σαν εποχιακά έχουν να ανοίξουν από τον Οκτώβριο του 2019.

Συγκεκριμένα δυο ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής από Λευκωσία και Λεμεσό εκφράζουν απόγνωση και απαιτούν την επαναλειτουργία τους:

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις του κράτους για τα μέτρα και τον σκοπό τους, αλλά πρέπει κάποιος να βρεθεί στην θέση μας για να μας καταλάβει. Από τον Μάρτιο είμαστε κλειστοί και αυτό συνεπάγεται με πολλά. Πως θα καταφέρουμε να επαναλειτουργήσουμε με τις ζημιές μας

«Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, εκατοντάδες εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο αν συνεχίσει η κατάσταση. Κρεμόμαστε από μια κλωστή. Πρέπει να ανοίξουμε ακόμα και με περιοριστικά μέτρα», δηλώνει υπεύθυνος νυχτερινού μαγαζιού από την Λεμεσό.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος των κέντρων αναψυχής κ. Φάνος Λεβέντης, δηλώνει: «Πολλά από τα κέντρα αναψυχής δεν θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν όταν έρθει η ώρα. Οι ζημιές που έχουν υποστεί τους τελευταίος μήνες, σε συνδυασμό με τα χρέη δεν θα τους το επιτρέψουν. Τα χρήματα που αναλογούν στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Ευρωπαϊκή ένωση θα πρέπει να κατανεμηθούν με δίκαιο τρόπο. Εγώ προσωπικά δεν νιώθω αισιόδοξος».      

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE