ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον «αναπνευστήρα» τα κέντρα αναψυχής – Θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν; «Πρέπει να ανοίξουμε ακόμα και με περιοριστικά μέτρα»

Στον «αναπνευστήρα» τα κέντρα αναψυχής – Θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν; «Πρέπει να ανοίξουμε ακόμα και με περιοριστικά μέτρα»

Τραγικά είναι τα δεδομένα για τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής σε ολόκληρο το νησί, καθώς μερικά από αυτά έχουν να ανοίξουν πάνω από ένα χρόνο, ενώ τα υπόλοιπα έχουν κλείσει από την έναρξη της πανδημίας στην Κύπρο, τον Μάρτιο του 2020.

Toυ Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας αυτή την στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 100 νυχτερινά μαγαζιά σε ολόκληρη την Κύπρο τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο, ενώ κάποια άλλα που λειτουργούν σαν εποχιακά έχουν να ανοίξουν από τον Οκτώβριο του 2019.

Συγκεκριμένα δυο ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής από Λευκωσία και Λεμεσό εκφράζουν απόγνωση και απαιτούν την επαναλειτουργία τους:

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις του κράτους για τα μέτρα και τον σκοπό τους, αλλά πρέπει κάποιος να βρεθεί στην θέση μας για να μας καταλάβει. Από τον Μάρτιο είμαστε κλειστοί και αυτό συνεπάγεται με πολλά. Πως θα καταφέρουμε να επαναλειτουργήσουμε με τις ζημιές μας

«Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, εκατοντάδες εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο αν συνεχίσει η κατάσταση. Κρεμόμαστε από μια κλωστή. Πρέπει να ανοίξουμε ακόμα και με περιοριστικά μέτρα», δηλώνει υπεύθυνος νυχτερινού μαγαζιού από την Λεμεσό.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος των κέντρων αναψυχής κ. Φάνος Λεβέντης, δηλώνει: «Πολλά από τα κέντρα αναψυχής δεν θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν όταν έρθει η ώρα. Οι ζημιές που έχουν υποστεί τους τελευταίος μήνες, σε συνδυασμό με τα χρέη δεν θα τους το επιτρέψουν. Τα χρήματα που αναλογούν στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Ευρωπαϊκή ένωση θα πρέπει να κατανεμηθούν με δίκαιο τρόπο. Εγώ προσωπικά δεν νιώθω αισιόδοξος».      

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top