LIKE ONLINE

Μινκ... ζόμπι πετάγονται από τους ομαδικούς τάφους προκαλώντας ανατριχίλα - ΒΙΝΤΕΟ

Μινκ... ζόμπι πετάγονται από τους ομαδικούς τάφους προκαλώντας ανατριχίλα - ΒΙΝΤΕΟ

Οι εικόνες, που θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία αποκάλυψης με ζωντανούς νεκρούς, προέρχονται από το στρατιωτικό συγκρότημα Holstebro, στα βορειοανατολικά της Δανίας.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στη θανάτωση περισσοτέρων των 15.000.000 μινκ -τα οποία εκτρέφονται στη χώρα για τη γούνα τους-, έπειτα από τον εντοπισμό μιας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Το φαινόμενο των μινκ-ζόμπι εξήγησε η αστυνομία

Αρχικά, η είδηση πως τα νεκρά μινκ πετάγονταν από το έδαφος έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Κρίστενσεν, επιβεβαίωσε το φαινόμενο, το οποίο και περιέγραψε ως απόλυτα φυσικό.

«Αέρια δημιουργούνται κατά την αποσύνθεση, με αποτέλεσμα τα κουφάρια των ζώων να πρήζονται και σε εξαιρετικές περιπτώσεις να εξέρχονται του εδάφους», είπε ο Δανός αστυνομικός.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως τα νεκρά μινκ περιλούστηκαν με αντιστηπτικό και καλύφθηκαν με ασβέστη προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση από τα κουφάρια των ζώων. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το ένα μέτρο βάθος, στο οποίο θάφτηκαν τα νεκρά ζώα, δεν ήταν αρκετό. Παράλληλα, το σημείο της ταφής φυλάσσεται προκειμένου να αποτραπεί η επίσκεψη πολιτών που θα θελήσουν να δουν το σημείο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Βίντεο: Τα μινκ «ζόμπι» έφεραν ανατριχίλα στη Δανία

Το περιστατικό προκάλεσε σειρά δημοσιευμάτων στη Δανία, με την εφημερίδα «National Berlingske» να αστειεύεται, γράφοντας πως «νεκρά ''ζόμπι'' μινκ βγαίνουν από τους τάφους, ζητώντας εκδίκηση». Οι Αρχές θα επιχειρήσουν να προσθέσουν περισσότερο χώμα πάνω από τους ομαδικούς τάφους.

«Κανένα άλλο περιστατικό της μετάλλαξης που προέρχεται από τα βιζόν και είναι γνωστή ως Cluster 5, δεν έχει εντοπιστεί από τις 15 Σεπτεμβρίου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ινστιτούτο που είναι αρμόδιο για τις λοιμώδεις νόσους (SSI) εκτιμά πως αυτή η μετάλλαξη είναι πολύ πιθανό να έχει εξαλειφθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Γεωργίας στη Δανία, ανακοινώνοντας την άρση της πλειονότητας των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στην πληγείσα περιοχή.

Ωστόσο, η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές θανατώσεις μινκ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκτροφέων, που διαμαρτυρήθηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους της Κοπεγχάγης.

Αυστηροί περιορισμοί εξαιτίας κορωνοϊού στη Δανία

Αυτοί οι περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Νοεμβρίου, δραστικοί για τα κριτήρια της Δανίας (περιορισμός των μετακινήσεων, κλείσιμο μπαρ, καφέ και εστιατορίων κυρίως), αφορούσαν επτά πόλεις της Βόρειας Γιουτλάνδης και 280.000 ανθρώπους. Επρόκειτο να διαρκέσουν έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Ο εντοπισμός αυτής της μετάλλαξης του κορωνοϊού είχε οδηγήσει την κυβέρνηση να δώσει εντολή για τη θανάτωση όλων των εκτρεφόμενων βιζόν, που ανέρχονταν σε 15 εκατομμύρια και πλέον. Όλα τα βιζόν της πληγείσας περιοχής θανατώθηκαν και η θανάτωση των υπόλοιπων ζώων είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top