ΠΑΡΑ-THEMA

Γίνονται Καραγιάννης και Κωστρίκης το ‘αλεξίσφαιρο’ της Κυβέρνησης;

Γίνονται Καραγιάννης και Κωστρίκης το ‘αλεξίσφαιρο’ της Κυβέρνησης;

Σημαντικές διαστάσεις παίρνει το τελευταίο διάστημα η τριβή των μελών της Επιστημονικής Ομάδας με το ευρύ κοινό.

Προ ημερών μάλιστα ο Δρ Καραγιάννης αποκάλυψε ότι γίνεται δέκτης χυδαίων και υβριστικών μηνυμάτων -κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- ενώ λίγους μήνες πριν άνδρας συνελήφθη γιατί απείλησε ανοιχτά τον Λεόντιο Κωστρίκη.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό. Γίνονται οι Καραγιάννης και Κωστρίκης (όπως και υπόλοιπα μέλη της ομάδας, Τσιουτής, Πανά, Κολιού) το ‘αλεξίσφαιρο’ της Κυβέρνησης; Απορροφούν τους κραδασμούς από τη μεγάλη μερίδα του κόσμου τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής;

Πόσο δίκαιο είναι άραγε άτομα που εθελοντικά και αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο βωμό της Δημόσιας Υγείας, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο σε αυτή την πρωτόγνωρη -εώς και σουρεαλιστική- κατάσταση που διάγουμε να δέχονται ύβρεις και ανυπόστατες κατηγορίες, απειλές που αφορούν τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειες τους;

Πολλώ δε μάλλον όταν πολλές από τις τελεσίδικες αποφάσεις που λαμβάνονται και αφορούν περιοριστικά μέτρα ή διατάγματα αποτελούν προϊόν πολιτικών αποφάσεων που περιτυλίγεται με τον ‘επιστημονικό μανδύα’; Και για να μη μιλάμε γενικά και αόριστα κύκλοι της συμβουλευτικής ομάδας ανέφεραν προ εβδομάδων πως ήταν αντίθετοι με τη σύσταση για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε πόσο απέχουν οι εισηγήσεις και οι συστάσεις από τις τελικές αποφάσεις προτού ‘πυροβολήσουμε’ με την πρώτη ευκαιρία.

Πέραν όμως αυτού και ανατρέχοντας σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει πως οι επιδημιολόγοι ΔΕΝ είναι πολιτικοί. Αδυνατούν πολλές φορές να διαχειριστούν την πίεση μίντια και δημοσιογράφων υποπίπτοντας σε ολισθήματα τα οποία μετά φυσικά χρησιμοποιούνται εναντίον τους στα όρια της συνομωσίας και του μηδενισμού. Η συνεχόμενη δε προβολή διαφόρων μελών στα κανάλια περισσότερο μπερδεύει τον κόσμο δημιουργώντας αντιφάσεις και προβαίνοντας σε αντικρουόμενες δηλώσεις μεγαλώνοντας τη δυσπιστία και αμφισβητώντας τα κίνητρα δίνοντας ‘τροφή’ σε κάθε λογής αρνητές.

Τέλος το αρμόδιο Υπουργείο (Υγείας) για ένα τόσο τεράστιο ζήτημα με προεκτάσεις σε κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητας μας έχει ορίσει μόνο ένα λειτουργό, αρμόδιο για να συνδιαλέγεται με τους δημοσιογράφους και τα κανάλια επιφορτίζοντας τον απίστευτα. Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που να ευνοεί την καλύτερη, ταχύτερη και εγκυρότερη διασπορά των ειδήσεων στο δημοσιογραφικό κόσμο και την ευρύτερη κοινότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top